00:59

POVEĆANJE MINIMALCA JE REALAN PODUHVAT Atanacković za Kurir TV o Vučićevom obraćanju: FISKALNA STABILNOST OSTAĆE OČUVANA

EKONOMIJA

POVEĆANJE MINIMALCA JE REALAN PODUHVAT Atanacković za Kurir TV o Vučićevom obraćanju: FISKALNA STABILNOST OSTAĆE OČUVANA

InfoBiz -

Povećanje minimalca je realan poduhvat, ocenio je Nebojša Atanacković, počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije.

Atanacković se osvrnuo na reči predsednika Aleksandra Vučića koji je najavio povećanje minimalne zarade i istakao da je to realan poduhvat.

- Imamo 2 meseca do tog 15. septembra do kada će mnogi elementi biti normalniji i znaćemo bolju situaciju šta nas čeka do kraja godine. Međutim, čini mi se da je prvi ponuđen iznos vlade realan - rekao je Atanacković u jutarnjem programu Kurir televizije.

Nebojša Atanacković
foto: Kurir Televizija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje minimalne zarade i pregovore sa Socijalno-ekonomskim savetom.

"Pokušaćemo da izguramo minimalac od 40.000 dinara, odnosno 340-350 evra. To će biti povećanje od 14-15 odsto i neće ugroziti poslodavce.", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/TV Pink

Prosečne plate će, prema njegovim rečima na kraju godine biti 710-720 evra, a penzije će iz dva puta, u novembru i januaru porasti ukupno 19,2 -19,3 odsto i za to je obezbeđen novac.

Predsednik Vučić je rekao da očekuje da bruto domaći proizvod ove godine bude izmedju 58 i 59 milijardi evra, a da je kada je postao premijer bio 32-33 milijarde evra.

Na pitanje voditelja Vladimira Karalejića da li će dinar moći da preživi ovu devalvaciju evra, on smatra da će fiskalna stabilnost Srbije ostati očuvana uprkos ovoj krizi.

- Dinar je vezan za evro. U onom odnosu gde evro gubi vrednost, u tom odnosu i dinar gubi. Takve stvari će se u budućnosti menjati. Mislim da će fiskalna stabilnost kod nas biti očuvana - rekao je Atanacković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:05

DRŽAVA POVEĆAVA PENZIJE, PLATE I MINIMALAC: Stručnjaci analizirali da li će ovi potezi umanjiti osećaj krize i inflacije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track