Za evro utorak 114 dinara?

Za evro utorak 114 dinara?

InfoBiz -
Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije dinar je prema indikativnom kursu u danu posle drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji oslabio za 0,6 odsto na dnevnom nivou

BEOGRAD - Indikativni kurs od 114,0646 dinara za evro formiran u današnjoj prepodnevnoj trgovini na Međubankarskom deviznom tržištu, predstavlja najslabiju vrednost domaće valute prema evru.

Prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije dinar je prema indikativnom kursu u danu posle drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji oslabio za 0,6 odsto na dnevnom, odnosno 2,3 odsto na mesečnom i 14,9 odsto na godišnjem nivou.

Zvanični srednji kurs dinara formira se na osnovu celodnevne trgovine na međubankarskom deviznom tržištu u Srbiji, važi od narednog dana i biće objavljen na sajtu NBS od 18.00. Današnji zvanični srednji kurs iznosi 113,3754 dinara za evro. Dinar je ove godine bio najjači 11. januara kada je evro koštao 103,6922 dinara.

Centralna banka je od početka godine prodala ukupno 838,5 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu da bi da bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa i obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja