Objašnjenje iz Fijata: Privremeni zastoj zbog situacije na tržištu
Foto: Beta Ap

Kragujevac

Objašnjenje iz Fijata: Privremeni zastoj zbog situacije na tržištu

InfoBiz -
U FAS-u koji je vodeći srpski izvoznik, danas radi više od 3.000 zaposlenih i u tu fabriku je do sada investirano 1,2 milijarde evra od čega 850 miliona evra u nabavku savremene opreme

KRAGUJEVAC - Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) saopštila je danas da su uzroci privremenog zastoja u radu fabrike "eksternog karaktera" i da se odnose na "dešavanja na evropskom i svetskom automobilaskom tržištu, koja su uslovljena ekonomskim parametrima i samom ekonomskom krizom".

"Kompanija FAS, kao poželjan poslodavac, sa snažnim osećajem društvene odgovornosti, svesna je neophodnosti održavanja poslova za svoje zaposlene, kao i sopstvenog značaja za ekonomiju kako Kragujevca, tako i cele Srbije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "privremeno zatvaranje fabrike i usmereno upravo ka tome da se fabrika i poslovanje, a samim tim i radna mesta, ljudski i materijalni resursi, sačuvaju i stave u punu funkciju u najskorije vreme".

Ta kompanija dodala je da je u savremenom poslovanju "privremeno, kratkotrajno zaustavljanje proizvodnje jedan od uobičajenih metoda koji se uspešno primenjuju u ovakvoj situaciji, omogućavajući kompaniji da ubrzo nastavi da radi".

U FAS-u koji je vodeći srpski izvoznik, danas radi više od 3.000 zaposlenih i u tu fabriku je do sada investirano 1,2 milijarde evra od čega 850 miliona evra u nabavku savremene opreme. FAS je takođe generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, Lancia, FIAT Proffesional i Jeep.

Prethodno je Samostalni sindikat FAS-a saopštio da je radnicima kazano da će imati neradne dane od 5. do 9. septembra i da će za to biti plaćeni 65 odsto od redovnih primanja. Sindikat se u saopštenju požali da radnicima nije objašnjenje zašto dolazi do pauze u radu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track