Foto: TikTok/aleksandar_kacar

SVE OVO NA STOLU NEKAD JE KOŠTALO 70 €, A SAD ISKEŠIRALI 200! Balkanac u Nemačkoj za 7 dana potroši brdo para, a jedva se i najede

Novčanik

Cene u Nemačkoj skočile su do neverovatnih razmera. Nešto što je do skoro moglo da se pazari za manje od 100 evra, sada ljudi moraju da plate 200.

Budući da veliki broj Balkanaca neretko potraži bolji život negde u inostranstvu, još češće se iznenade kada ih tamo zateknu basnoslovne cene u prodavnicama, koje ne mogu da podnesu, iako su im plate na zavidnom nivou.

Tako je jedan Aleksandar podelio sa svojim pratiocima na TikTok-u šta je sve kupio u poznatoj trgovini, posle čega je ostao šokiran kada je dobio račun.

foto: Shutterstock

- Evo, dragi ljudi, danas smo otišli da kupimo naše nedeljne namirnice u Nemačkoj. To je ovo što vidite, neko ulje, kafa, ajvar, tu su masline, koziji i kravlji sir, jogurt, jaja, nešto slatko, pileće meso, namazi, škampi, argentinski odrezak, malo voća i povrća - i to sve, što je nekad koštalo 60-70 evra, sada kad saberem sve račune, izađe oko 200 evra - kaže Aleksandar.

S druge strane, Balkanac nije naišao na pozitivne reakcije, te su njegovi pratioci imali svašta da mu poruče:

,,Dobro, ali to zaradiš tamo za dva dana minimum'', ,,A plata ti je 5.000 evra sigurno'', ,,Dobro vi živite čim to sve jedete'', ,,Ne kukaj, nego se vrati nazad'', bili su samo neki od komentara ispod videa.

BiznisKurir.rs