Foto: RINA

CENE OTERALE GOSTE IZ PETROVCA: "Država nam nije dovela turiste" - Ugostitelji tvrde da sve drže na nivou, a lokali poluprazni

Novčanik
> 19:39h

Na društvenoj mreži Fejsbuk se pojavio snimak u kom se vidi da letnja sezona u crnogorskom Petrovcu nije baš prošla onako kako su se ugostitelji nadali.

Jedan od njih navodi da uopšte nisu zadovoljni turističkom sezonom.

- Poluprazno je kako kod mene, tako i kod ostalih ugostitelja.

Turistički radnici pak kažu da ova sezona nije ni bolja ni lošija od prethodne, mada je i dalje sve neizvesno jer su poznati stari problemi opet, kako kažu, isplivali.

- Mi smo dali sve od sebe, i otvorili plaže i uredili, i sve držimo na visokom nivou, ali država nije dovela goste, što mi sami ne možemo, nemamo avio-komekciju, nemamo ništa. I ovi što su došli, to su 'nisko-platežni gosti, ali izdržaćemo - priča jedan utučeni domaćin lokalnog restorana i dodaje da je dosta turista obesparilo te da im više nisu dobre mušterije ni pridošli Rusi i Ukrajinci.

Espreso je u jednom lokalu 2,20 evra, ali kako ugostitelji ističu, mesto je glavni faktor koji diktira cenu, a da li će se situacija promeniti s obzirom na to da je tek 1. avgust, ostaje da se vidi.

biznis.kurir.rs/Fejsbuk

Bonus video: