Beograd, 21. jun 2024 - Kompanija WMG (Wireless Media Group) imenovala je Dejana Pešića za člana Borda direktora WMG, koji će istovremeno biti i generalni direktor WMG Digital transformation.

Integracijom vodeće kompanije za digitalne transformacije Wireless Media i najveće medijske kompanije u regionu Adria Media Group u septembru prošle godine formirana je nova kompanija Wireless Media Group (WMG) s ciljem unapređenja poslovanja i ostvarenja vizije o liderskoj poziciji u regionu u oblastima digitalne transformacije i medija.

Formiranjem WMG kompanije, koja predstavlja ključni korak u daljem napretku poslovanja, formirane su i tri divizije, među kojima i WMG Digital transformation. Na poziciji Chief Executive Officera Dejan Pešić će biti odgovoran za dalji razvoj, implementaciju postojeće, kao i nove strategije ukupnog poslovanja, a u cilju unapređenja poslovnih rezultata.

Kompanija WMG Digital transformation, lider u digitalnoj transformaciji, bavi se projektima razvoja i implementacije poslovnih rešenja u oblastima ljudskih resursa, finansijskih funkcija, kao i unapređenja korisničkog iskustva i drugih poslovnih rešenja.

„Kompanija WMG postala je nezaobilazni partner uspešnim kompanijama, kojima kroz najsavremenija rešenja omogućava ne samo adekvatno pozicioniranje u digitalnom ekosistemu već i maksimizaciju njihovih performansi i poslovnih rezultata. S rastom mreže naših klijenata i širenjem portfolija u zemlji i regionu, imamo za cilj da kreiramo ambijent u kome ćemo koristiti benefite sinergije i obezbediti nove mogućnosti za razvoj naših zaposlenih uz posvećenost održivom poslovanju”, izjavio je Pešić.

Dejan Pešić je svoje bogato iskustvo sticao radeći na rukovodećim pozicijama internacionalnih i domaćih kompanija, na tržištima tri kontinenta, ostvarajući izuzetne poslovne rezultate. Svoju karijeru započeo je u prodajnom sektoru u oblasti telekomunikacija u Italiji, a potom je vodio marketing i prodaju domaćeg telco operatera. Karijeru nastavlja u internacionalnoj ritejl kompaniji, gde je vodio operacije za nekoliko zemalja u Evropi, kao i za tržište Rusije, a potom se vraća u Italiju, gde postaje potpredsednik internacionalnog razvoja kompanije provajdera tehnoloških usluga. U Srbiji je u prethodnih sedam godina bio na čelu jednog privatnog zdravstvenog sistema, gde je postigao značajne rezultate.