MINISTAR MALI PORUČIO PORESKIM OBVEZNICIMA: Pozivam sve da što pre pređu na e-fiskalizaciju
Foto: Zoran Žestić

kupio kartu i dobio račun

MINISTAR MALI PORUČIO PORESKIM OBVEZNICIMA: Pozivam sve da što pre pređu na e-fiskalizaciju

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali posetio je juče Malo pozorište „Duško Radović“, koje je prešlo na novi sistem e-fiskalizacije, i tom prilikom pozvao i druge ustanove kulture, kao i sve ostale obveznike fiskalizacije da što pre pređu na novi model i da ne čekaju krajnji rok, 30. april ove godine.

Ministar je kupio dve pozorišne karte sa svojom „dina“ platnom karticom, a tom prilikom je prikazano i kako se koristi uređaj za fiskalizaciju koji je banka Poštanska štedionica ustupila na korišćenje pozorištu „Duško Radović“. Nakon kupovine karata, ministar Mali je proverio fiskalni račun skeniranjem QR koda na telefonu, a potom je s direktorom pozorišta Aleksandrom Nikolićem zalepio nalepnicu „I ja sam e-fiskalizovan“ na ulaz u tu ustanovu kulture.

Siniša Mali
foto: Zoran Žestić

Prelazni period

Od 1. maja svi po novom

- Mi u ovom trenutku imamo više od 130.000 prijavljenih subjekata za proces e-fiskalizacije. Za više od 125.000 poreskih obveznika smo isplatili subvencije, a više od 10.000 njih već posluje u novom sistemu. Do 30. aprila traje tranzicioni i prelazni period, a od 1. maja svi koji su po Zakonu o fiskalizaciji u obavezi da pređu na novi sistem, to moraju i da urade - kaže Mali.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo obavili prvu kupovinu karata u pozorištu po novom Zakonu o fiskalizaciji. Po tom zakonu, sve ustanove kulture kad prodaju ulaznice, bilo da su muzeji ili pozorišta, u obavezi su da, uz svaku kartu, izdaju i fiskalni račun - rekao je Mali. On je zahvalio i banci Poštanska štedionica što podržava ovaj, za Vladu Srbije jedan od najvažnijih projekata, koji će doprineti borbi protiv sive ekonomije i uvesti uređeniji sistem kad je naplata poreza u pitanju, ali i transparentnije poslovanje.

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track