Slušaj vest

Kilogram ćevapa uoči dočeka Nove godine košta od 900 do 1.500 dinara, dok mešano meso stoji od 1.000 do 1.500 dinara.

Mnogi ljubitelji roštilja za doček, ukoliko slave kod kuće, poručuju pljeskavice, ćevape, belo meso... U ćevabdžinicama kažu da već imaju spisak porudžbina i da će raditi i 31, ali skraćeno.

Kurir je istraživo cenovnike i uporedio cene "roštilja na kilo" u Leskovcu i u Beogradu. Tako, recimo, kilogram ćevapa na jugu košta 900 dinara, dok je u prestonici čak 600 dinara skuplje. Belo meso u Leskovcu iznosi 1.000 dinara za kilogram, dok u prestoničkoj brzoj hrani pilći file od 1.700 dinara.

rostiljijada-foto-yt-pt.jpg
Foto: Youtube Printscreen

Cenovnik roštilja za doček

  • Ćevapi kilogram 900
  • Uštipci kilogram 900
  • Gurmanske pljeskavice kilogram 900
  • Belo meso kilogram 1.000 
  • Batak 900
  • Pileći ražnjić 1.200
  • Mešano 1.000

*Iznosi su u dinarima

Cene roštilja za doček nove godine.jpg
Foto: Printsceen/ Facebook/ Leskovacka online pijaca

Kilogram običnih pljeskavica u Beogradu košta 1.500 dinara dok je dole za 600 dinara jeftinije, a u pitanju su i gurmanske pljeskavice. Sve u svemu razlika u cenama je od 600 dinara pa naviše.

1102-filip-plavcic.jpg
Foto: Filip Plavčić

Cene roštilja na kilogram u Beogradu

  • Ćevapi 1.500
  • Pljeskavice 1.500
  • Leskovački uštipci 1.800
  • Kobasice 1.800
  • Vešalica 1.900
  • Dimljena vešalica 2.000
  • Svinjski ražnjić 1.900
  • Pileći ražnjić 1.700
  • Pileći file 1.700
  • Rolovani pileći ražnjići 2.000
  • Punjeni pileći file 2.200
  • Pileći bataci 1.600

Brze hrane u Beogradu u ponudi imaju i salate pa tako kupus košta 130 dinara, šargarepa 250, ljutenica 160, urnebes 200 kao i tartar sos.