PORODICA MILOJEVIĆ KUPILA PRVU NEKRETNINU UZ SUBVENCIJU DRŽAVE! Ministar Selaković: Do sada je ova pomoć odobrena za 552 majke
Foto: Minrzs

poseta

PORODICA MILOJEVIĆ KUPILA PRVU NEKRETNINU UZ SUBVENCIJU DRŽAVE! Ministar Selaković: Do sada je ova pomoć odobrena za 552 majke

Nekretnine -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković obišao je Svetlanu Milojević, majku Luke i Ane, jednu od 406 porodice koje su dobile isplatu, a jedna od 552 porodice u Srbiji, koje su dobile rešenje o subvencionisanju u kupovini svoje prve nekretnine, kuće ili stana u izgradnji.

Nikola Selaković
foto: Minrzs

Podsećajući da je reč o meri koja je u Zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom, išla na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića 2022. godine, ministar Selaković je rekao da je na osnovu te mere, bračnim parovima u Srbiji koji dobiju svoje novorođenče, omogućeno da na osnovu ispunjenosti zakonom propisanih uslova, dobiju novčanu podršku u iznosu od 20 posto kupoprodajne cene, a maksimalno u iznosu od 20 hiljada evra.

Nikola Selaković
foto: Minrzs

- Do sada je u Srbiji ova pomoć odobrena za 552 majke, 552 porodice, ukupno to je 664.464.000 dinara. Ono na šta smo posebno ponosni je činjenica da smo u 2023. godini, koju smo ispratili, uspeli da podignemo broj odobrenih sredstava za 11 puta više majki. To znači da smo uspeli da učinimo rad naše Komisije značajno efikasnijim i boljim, da je do sada isplaćeno samo u Beogradu 118 majki, i da je dobilo ovu vrstu novčane podrške. One su dobile isplatu od 224 miliona dinara - istakao je ministar Selaković prilikom obilaska porodice Milojević na opštini Palilula.

Selaković je ukazao da se rad Komisije, čiji je i predsednik, nastavlja i dodao da u ovom trenutku u fazi obrade, fazi čekanja dopune materijala koji su podneti ili fazi čekanja predbeležbe u Republičkom geodetskom zavodu, ima negde oko 300 predmeta.

Nikola Selaković
foto: Minrzs

- Imamo i povećani priliv, jer građani Srbije, pogotovu oni kojima je potreban krov nad glavom, koji žele da se skuće i da svoju porodicu nastave da proširuju, imaju pravo na ovu mogućnost, ovu vrstu finansijske podrške i pomoći - naglasio je Selaković.

Ministar je rekao da su Svetlana i Miroslav, na osnovu subvencije za kupovinu kuće koju renoviraju, dobili 18.000 evra u dinarskoj protiv vrednosti, što je petina vrednosti same nekretnine.

Bonus video:

03:30

VISOKE CENE NEKRETNINE MANJE ZAINTERESOVANIH ZA KUPOVINU! Rabrenović za Kurir TV:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja