Slušaj vest

Pirotski kuvar Bojan Tolić i njegov “Obrok kod Piroćanca” napravili su pravu malu revoluciju u beogradskoj street food ponudi. Njihov originalni specijalitet – peglana pljeskavica u burek kori, postao je hit među Beograđanima nakon otvaranja štanda u Knez Mihailovoj ulici.

- Zovu nas kraljevima pirotske kuhinje - ističe skromno Bojan, čiji Instagram profil “Obrok kod Piroćanca” već prati skoro 18.000 ljudi.

- U Knez Mihailovoj smo već sedam dana i ostaćemo do 1. februara. Interesovanje je ogromno, a mnogo poznatih ličnosti i influensera svakodnevno širi našu priču na društvenim mrežama - kaže Tolić i napominje da ovih dana rade po 20 sati dnevno kako bi ispunili sve zahteve kupaca. Velika podrška u Bojanovim poduhvatima je i njegova supruga.

Pogledajte njegovu pljeskavicu Foto: Printscreen/Instagram/obrok_kod_pirocanca

Novi brend "Pirketo"

Na štandu se, pored hit specijaliteta – peglane pljeskavice u burek testu, mogu probati i sarmice, cepkana svinjetina, kao i kobasice sa djubekom u burek testu.

- Plasiramo i novi brend ‘Pirketo’, koji spaja tradicionalnu pirotsku kuhinju sa modernim kulinarskim trendovima - otkriva Tolić.

Saradnja sa "Kraljem obrva"

Priča o uspehu pirotskog kuvara dobila je novo poglavlje kroz saradnju sa Brankom Babićem, poznatijim kao “kraljem obrva”. Njihova poslovna kombinacija već pokazuje neverovatne rezultate.

- Za proslavu 1. maja na Slankamenu prijavilo se 2.500 ljudi za samo sat i po vremena, i to sa samo jednom objavom na storiju - ne krije oduševljenje Tolić.

Branko Babić, poznat po svom hedonističkom pristupu životu i ljubavi prema dobroj i kvalitetnoj hrani, čije objave na društvenim mrežama pregleda neretko milion ljudi, prepoznao je kvalitet pirotske kuhinje i potencijal saradnje sa Tolićem. Njihova kombinacija kulinarskog umeća i društvenih mreža očigledno ima dobitnu formulu koja je već pronašla put do srca prestoničkih gurmana.

biznis.kurir.rs/Pirotske vesti