EPL ZA TRI GODINE PLASIRA NOVI PROIZVOD NA TRŽIŠTE: Lansiraju potpuno nov proizvod, OVO JOŠ NIJE VIĐENO
Foto: Profimedia

nove ideje

EPL ZA TRI GODINE PLASIRA NOVI PROIZVOD NA TRŽIŠTE: Lansiraju potpuno nov proizvod, OVO JOŠ NIJE VIĐENO

IT Biz -

Prema novom izveštaju Blumberga, koji citira anonimne izvore unutar kompanije, Epl je postavio interni cilj da lansira svoj prvi električni automobil 2028. godine. Ovaj projekat, poznat kao Prodžekt Titan, započet je 2015. godine sa ambicioznim ciljem kreiranja potpuno autonomnog vozila.

Međutim, nakon niza izazova, uključujući promene u rukovodstvu i tehničke prepreke, Epl je prilagodio svoje planove. Kevin Linč, koji vodi projekat od 2021. godine, usmerio je razvoj ka stvaranju vozila sa ograničenom autonomijom. Prema izvorima, planirano vozilo bi trebalo da poseduje autonomnu tehnologiju sličnu onoj koju trenutno nude proizvođači kao što je Tesla.

Ovo uključuje samostalnu vožnju na putevima i autoputevima, uz zahtev da vozač ostane pažljiv i spreman da preuzme kontrolu. Takav sistem bi bio kategorisan kao nivo 2+ autonomije, za razliku od prvobitno zamišljenog nivoa 4.

baterija, Električni Automobil
foto: Shutterstock

Iako Epl nije zvanično potvrdio ove informacije, izveštaji sugerišu da je kompanija doživela pritisak da definiše jasnu strategiju za Prodžekt Titan. Do sada, projekat nije rezultirao stvaranjem održivog prototipa, a izveštaji Blumberga naglašavaju skepticizam unutar kompanije o tome koliko će inovativan prvi Epl-ov automobil zaista biti.

NASTAVLJA SE ISTRAŽIVANJE

Uprkos ovim izazovima, Epl nastavlja da istražuje polje električnih vozila i autonomne vožnje. Sa svojom reputacijom za inovacije i tehnološki napredak, industrija sa nestrpljenjem iščekuje razvoj ovog projekta. Promene u softverskoj tehnologiji i međunarodnom regulatornom okruženju mogu dodatno uticati na konačan oblik i mogućnosti Epl-ovog električnog vozila.

Iako zvanična potvrda od Epla još uvek nedostaje, izveštaji ukazuju na to da kompanija ozbiljno shvata izazove i mogućnosti koje pruža tržište električnih vozila. Sa planiranim datumom lansiranja tek za nekoliko godina, ostaje da se vidi kako će se Prodžekt Titan razvijati i kakav će uticaj imati na dinamično tržište električnih automobila.

(Kurir.rs/Kamatica)

Bonus video:

04:23

OVO JE NAJBOLJI AUTOMOBIL 2023. GODINE! Ovakav Pežo još niste videli, VANSERIJSKA MAŠINA! A ovaj električni Opel mu je za petama v

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track