"TO MOŽE DA DONESE MNOGO NOVCA I KOMPANIJA" Vučić: Posebno da razvijamo kargo saobraćaj! To će da bude za 2, 3 godine
Foto: PINK

"TO MOŽE DA DONESE MNOGO NOVCA I KOMPANIJA" Vučić: Posebno da razvijamo kargo saobraćaj! To će da bude za 2, 3 godine

InfoBiz -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji otvaranja nove zgrade terminala na aerodromu 'Konstantin Veliki' u Nišu.

Novi terminal opsluživaće 1,5 miliona putnika i 6 vazudhoplova istovremeno.

- Teško je da gradite kargo kad nemate industriju, sada možemo o tome da razmišljamo, kada bude 20 fabrika tad kargo ima smisla, to će da bude za dve tri godine. Moraju još ekonomski kapaciteti da rastu - rekao je predsednik Vučić.

- Da Er Srbija leti češće iz Niša, a posebno da razvijamo kargo saobraćaj jer to može da donese mnogo novca i kompanija - izjavio je Vučić i dodao da može da razmišlja o kargou obzirom na jaču industriju.

- Srećan sam što se ljudi zapošljavaju, ali moraju ekonomski kapaciteti da rastu. Kada bi Niš imao logistički centar i kargo, to je ogromna šansa za razvoj Niša - dodao je predsednik.

Podsetimo, električni 'grande panda' glavni je kec iz rukava koji je Fiat Stelantis izvukao kako bi stao na crtu ostalim proizvođačima električnih automobila. Karlos Tavareš, izvršni direktor Stelantisa, istakao će ovo vozilo biti bestseler, kako u Srbiji, tako i u Evropi.

- Nadam se da će ovaj automobil biti najprodavaniji u Nemačkoj, Italiji, Francuskoj i Španiji. Mislim da smo sada bolji i konkurentniji od kineskih modela i to najviše cenom. 'Grande panda' će u startu biti jeftinija za 30 odsto od ostalih, što znači da će uz subvenciju države moći da se pazari za 15.000 do 16.000 evra - rekao je Tavareš.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

06:51

SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track