BDP RASTE VIŠE NEGO ŠTO JE PREDVIĐENO: Prednjače IKT sektor, građevinstvo, industrija, putna infrastruktura, turizam
Foto: Tim Edukacija

BDP RASTE VIŠE NEGO ŠTO JE PREDVIĐENO: Prednjače IKT sektor, građevinstvo, industrija, putna infrastruktura, turizam

InfoBiz -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj rečeno da je privredni rast u januaru iznosio 3,8 odsto, što je više od predviđenog, i da možemo očekivati i bolji rast u prvom kvartalu 2024. godine.

Najveći doprinos rastu u januaru je dao IКT sektor i sektor poslovnih usluga. Brnabić je istakla da su građevinstvo, industrija, putna infrastruktura, turizam, sektor IКT i poslovnih usluga, i nova tržišta ključne oblasti privrede koje beleže rast i koje treba da budu u fokusu.

Ana Brnabić, Bukurešt
foto: Printscreen/Youtube

Кako je navela, Plan „Srbija 2027“ za period od 2024. do 2027. godine predviđa sveobuhvatni razvoj Srbije, među kojima su programi za podizanje životnog standarda građana. Brnabić je naglasila da je za očuvanje održivog privrednog rasta neophodno i dalje ulaganje u kapitalne projekte. Premijerka je, govoreći o oblasti turizma, istakla da ova privredna delatnost beleži značajan rast, koji se pre svega ogleda u većoj poseti stranih turista i naglasila da ova grana privrede ima veliki potrencijal za privredni rast.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track