ČUVENI BEOGRADSKI HOTEL PONOVO NA PRODAJU: Vlasnik ga kupio pre samo tri godine, a već sad ga nudi za 2,9 miliona €
Foto: Printscreen

ČUVENI BEOGRADSKI HOTEL PONOVO NA PRODAJU: Vlasnik ga kupio pre samo tri godine, a već sad ga nudi za 2,9 miliona €

InfoBiz -

Petospratni hotel Splendid u strogom centru Beograda, preko puta Starog dvora, ponovo se prodaje. Posle samo tri godine otkad ga je kupila kompanija DT Properties Novi Beograd ovaj ugostiteljski objekat je opet oglašen po početnoj ceni od 2,9 miliona evra.

Splendid ima ukupnu neto površinu od 1,145 kvadratnih metara, a podigli su ga krojači Trifun Jovanović i Života Lazarević 1921. godine, da bi 1948. bio nacionalizovan. Posle toga prvi put je bio privatizovan 2008. godine, ali je taj ugovor raskinut. Početna cena prilikom poslednje prodaje Splendida bila je 196,69 miliona dinara, odnosno 2,35 miliona evra, a 2020. se nadmetalo ukupno pet ponuđača.To je bila druga prodaja hotela u Ulici Dragoslava Jovanovića 5, jer je prva bila neuspešna, pa je objekat ponuđen po nižoj ceni.

Hotel Splendid, Beograd
foto: Printscreen

U ime kupca, sadašnjeg vlasnika DT Properties pojavio se direktor Dejan Erić. Kompanija je registrovana u Beogradu, ali je njen jedini vlasnik Vantolia Holdings Limited sa Kipra.

Sadašnja prodaja hotela biće takođe putem javnog nadmetanja 11. decembra, u paketu sa poslovnom zgradom. Prodaje se takođe i prizemna zgrada poslovnih usluga koja se sastoji od magacina i dve kancelarije, površine 156 kvadrata u Ulici Dragoslava Jovanovića 7A i 7/1.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track