"POSADIĆEMO HILJADU SADNICA NA MESTU GDE JE BIO POŽAR KOD KRALJEVA" Akcija Zasadi drvo koju su pokrenuli WMG i DM drogeri markt: Projekat koji se tiče svih nas!

Kurir Televizija

Projekat “Zasadi drvo“, čiji su pokretači kompanije Wireless Media Group i DM drogeri markt, predstavlja najveći projekat masovne sadnje u Srbiji usmeren na unapredjenje životne sredine i održivi razvoj.

Zajedničkom akcijom JP „Srbijašume“ i Šumarske škole iz Kraljeva zasađeno je prvih hiljadu sadnica u okviru novog ciklusa.

- Ovaj dan smo zajedno sa našim prijateljimai kolegama iz Šumarske škole, iskoristili da sprovedemo akciju na mestu zvano Ćava kod Kraljeva, gde je pre par godina bio veliki požar. Danas ćemo da zasadimo hiljadu sadnica s obzirom na to da je lepo vreme, ali i raspoloženje - rekao je Dragan Reljić, direktor šumskog gazdinstva "Stolovi Kraljevo"

Projekat koji se tiče svakog stanovnika Srbije pokrenuli su kompanije WMG i DM drogeri markt sa ciljem da prirodi vratimo dug i da šume ostanu zaštitni znak naše zemlje.

This browser does not support the video element.

03:41
"POSADIĆEMO HILJADU SADNICA NA MESTU GDE JE BIO POŽAR KOD KRALJEVA" Akcija Zasadi drvo koju su pokrenuli WMG i DM drogeri markt: Projekat koji se tiče svih nas! Izvor: Kurir televizija

- Mislim da smo jedni od prvih koji su se uključili u ovu akciju. Zadovoljan sam sa učenicima, odzivu i angažmanu, kako stručnom, tako i na vrednoću i pažnju. Sada radimo popunjavanje nekih sadnica, koje su se zbog klimatskih neprilika posušile u toku sušnog leta. Tako da ih mi zamenjujemo sa novim i nadamo se da ćemo biti uspešni u tome - rekao je Mladen Vukmirović, profesor Šumarske škole Kraljevo

Učenica Šumarske škole u Kraljevu, Tamara Erac, za Kurir televiziju o ovom projektu, rekla je sledeće:

- Znate kako, meni je ova lekcija jako važna i lepo mi je ovde. Mi sa ovime želimo da podignemo svest koliko je priroda nama važna, za opstanak i svet. Jako mi je drago što sam okružena ljudima koji razumeju značaj prirode i neguju ga.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

02:13
ZASADI DRVO: Ponosni smo na 6.700 posađenih sadnica samo u Beogradu! Izvor: Kurir televizija