Foto: Kurir Televizija

budućnost poslovanja

ŠTA SU ESG KRITERIJUMI POSLOVANJA? Direktorka WMG fondacije: Finansijaska dobit više nije jedino merilo uspeha već i ovi parametri

InfoBiz

U petak, 13. septembra, planirana je ESG konferencija u Privrednoj komori Srbije. Konferencija počinje u 10 časova, a kompanija WMG i WMG fondacija deo su ove kampanje.

O sutrašnjoj konferenciji govorila je u emisiji Puls Srbije Irena Petrović, direktorka WMG fondacije.

foto: Kurir Televizija

- Sutra smo u Privrednoj komori Srbije. Naziv konferencije je "Budućnost poslovanja: primena ESG kriterijuma." Zašto je to važno? Pokušaću da budem kratka. Dakle, donedavno, tako da kažem, su se uspeh kompanija i njihova reputacija merili samo njihovim finansijskim rezultatima. Sada, poslednjih nekoliko godina, iz godine u godinu sve se više govori o tome da to nije dovoljno. Dakle, neophodno je da kompanije budu održive, jer na taj način, u stvari, možemo da govorimo i o održivosti i nekoj budućnosti i poslovanja, ali i svih nas na planeti Zemlji - rekla je Petrović i dodala:

Dakle, zašto ESG? Govorimo o odgovornosti koja podrazumeva tri komponente. Jedna je naš odnos prema životnoj sredini. Druga se odnosi i na društvenu odgovornost, dakle, govorimo o uslovima rada, o temama kao što su i zdravlje ljudi i bezbednost na radu i tako dalje. Treće je korporativno upravljanje, dakle, sve one politike koje kompanije sprovode da bi poslovale i transparentno i da bi sprečile neke nepoželjne radnje kao što su korupcija, mito i slično. U suštini mi godinama unazad organizujemo konferencije na razne teme. Šta nam je cilj?

- Cilj je u stvari da omogućimo dijalog raznih zainteresovanih strana. Dakle, svedoci smo da se svi prilagođavamo kako pojedinci, tako i čitavi sistemi ovim vremenima koja su, dakle, sa napretkom tehnologije, zaista izuzetno turbulentna. A da bi smo to mogli, prosto moraju da se menjaju regulative. U tim promenama nikoga ne smemo da izostavimo. Dakle, moramo da čujemo i glas i javnog sektora i privatnog sektora i civilnog sektora. Eto, mi se trudimo da svi sednemo zajedno za sto, da se čuju glasovi svakoga od njih.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.