Foto: Shutterstock

ZARATILA DVA NAJLUKSUZNIJA RESTORANA NA HVARU: Jedni ugostili Mesija i Đorđa Armanija, kod drugih flaša pića košta kao ceo stan

Novčanik
> 12:45h

Ako ste ikad nogom zakoračili na Hvar, niste mogli ne primetiti dva kultna ugostiteljska objekta čiji su se predstavnici krvavo zakačili. Ivan Gospodnetić, vlasnik restorana ‘Gariful‘ i njegov verni saradnik Dinko Petričević poznat kao ribar Mijo teško su povređeni u napadu šipkom u noći na nedelju, navodno od strane Josipa Ćurkovića, suvlasnika obližnjeg ‘Carpe Diema‘, piše Slobodna Dalmacija.

‘Gariful‘ se nalazi na samoj rivi grada Hvara, gde su jedna uz drugu poređane najluksuznije jahte na svetu. Zahvaljujući izvrsnoj poziciji, čudesnom vinskom podrumu i vrhunskoj gastronomskoj ponudi, ‘Gariful‘ se od omanjeg ribljeg restorana otvorene 1981. godine profilirao u jedan od najluksuznijih restorana na hrvatskoj obali. Jedna od stvari koje ga izdvajaju su i mali ribarski brodovi koji iz dana u dan dopremaju svežu ribu za goste, često izloženu među ledom na rivi.

foto: Shutterstock

Meka za poznate

Od skromnih početaka Gospodnetići su postali nezaobilazna destinacija za brojne poznate osobe iz sveta sporta, umetnosti i biznisa koji kod njih kušaju ostrvske specijalitete.

Među najpoznatijim gostima koji su posetili restoran svakako su princ Hari, modni dizajner Đorđo Armani, Lionel Mesi, Tom Kruz, Vladimir Kličko, glumice Demi Mur i Eva LaRue, Roman Abramovič, Luka Modrić, Rod Stjuart i mnogi drugi.

Nije retkost ni da ‘Gariful‘ osvane u medijima zbog iznosa koji se štampaju na njihovim računima, a oni se znaju penjati na desetine hiljada evra. Tako je davne 2010. godine ruski tajkun spiskao 35 hiljada evra na delicije za svoju peteročlanu ekipu, a nedavno se pročulo i da se kod njih može popiti jedna od najskupljih čaša šampanjca. Dom Perignon Rose Gold iz šest litarske boce iznosi nezamislivih 122 hiljade evra!

Restoran ‘Gariful‘ vrlo je aktivan i na popularnoj društvenoj mreži TikTok gde je glavni akter napadnuti Mijo kojega često upoređuju s Sarajlijom Sejom Brajlovićem. Tako Mijo nasred hvarske rive ponosno pokazuje silnu ribu ulovljenu za goste vičući: "Judi moji pogledojte ovaj materijol, pogledojte ovo čudo!"

foto: Shutterstock

Susedni oponenti

Odmah uz blizini ribljeg restorana nalazi i domaći sinonim za raskoš, partijanje i - brzo pražnjenje novčanika. ‘Carpe Diem Bar‘ otvoren je još 1998. godine kao prvi koktel bar u Hrvatskoj, s najvećom i najboljom ponudom koktela iz celoga svijet, a ubrzo su postali glavna otočka lokacija za tulumarenje.

Bar ima i svoju produženu ruku, ‘Carpe Diem Beach‘ koji je možda i u poznatiji u javnosti. Otvoren je naknadno, na jednom od Paklenih ostrva gde možete doći brzom vožnjom taxi brodićima koje nesprestance zuje cele letne noći do ranih jutarnjih sati. Noćni klub će ove godine ugostiti čak i novosadski EXIT koji ovde nastavlja letnu festivalsku sezonu na Jadranu.

‘Carpe Diem‘ verovatno ne bi bio toliko profiliran u javnosti da svake sezone ne pristižu neverovatne cifre koje gosti dobivaju na računima, slično kao i kod susednog ‘Garifula‘. Tako se pre nekoliko godina naveliko pisalo o Slovencu kojemu je konobar nakon noćnog bančenja uručio papir na kojem je vrištalo tadašnjih - 88 hiljada kuna.

biznis.kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Bonus video: