Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

HAOS U SVETU POGODIO I NAŠU ZEMLJU: Očekuju se velika odstupanja od planiranog reda letenja, neki evropski aerodromi zatvoreni!

InfoBiz
> 11:25h

Globalni tehnološki problemi sa softverom koji su pogodili avio-kompanije, banke i medije širom sveta, odrazili su se i na rad pojedinih aerodroma do kojih leti Er Srbija. Zbog toga se danas (petak, 19. jul 2024. godine) očekuju izvesna odstupanja od planiranog reda letenja.

U ovom trenutku, od destinacija iz mreže Er Srbije, saobraćaj je posebno otežan na pojedinim aerodromima u Španiji, kao i u Berlinu, Amsterdamu i Cirihu. Kao posledica toga, može doći do faznih kašnjenja i daljeg nepovoljnog uticaja na normalno odvijanje saobraćaja. Primera radi, aerodrom u Cirihu zatvoren je danas do 20 časova po lokalnom vremenu.

Er Srbija se izvinjava putnicima zbog najavljenih odstupanja od planiranog reda letenja, do kojih dolazi zbog okolnosti koje su van kontrole srpske nacionalne avio-kompanije. Svi putnici koji eventualno budu izgubili svoje konekcije, biće preusmereni na alternativne letove.

Nadležne službe Er Srbije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se očuva redovnost saobraćaja, u skladu sa planiranim redom letenja.

biznis.kurir.rs