Foto: Steve Smith / Alamy / Alamy / Profimedia

MILION DOLARA U ŠTEKU BI IM OVDE POTRAJALO MANJE OD 10 LETA: Penzionerima se štednja ne isplati? Evo šta ih najviše košta

Penzioner

Kada se kaže da je neko za penziju uštedao milion dolara mnogi pomisle da je to lepa cifra za dugovećan život u starosti. Međutim, stvarnost u Americi je mnogo surovija.

U studiji, koju je objavio sajt za lične finansije GoBankingRates, izvršena je procena koliko bi penzioneri mogli živeti u raznim državama Amerike sa milion dolara ušteđevine.

Penzioneri sa milion dolara ušteđevine u Americi, kada im se obraćunaju životni troškovi, mogli bi na Havajima živeti samo devet godina, sedam meseci i 25 dana.

U Kaliforniji milion dolara ušteđevine bi potrošili za otprilike 12 godina, osam meseci i pet dana nakon što se saberu niz uobičajenih godišnjih troškova u Kaliforniji. Za namirnice 5.387 dolara, 22.530 dolara za stanovanje, 5.202 dolara za komunalije, 6.283 dolara za prevoz i 8.226 dolara za zdravstvenu zaštitu, što ukupno iznosi skoro 80.000 dolara godišnje, prenosi sajt 'msn.com'.

foto: Shutterstock

U Njujorku milion dolara ušteđevine penzioneri bi potrošili za 13 godina, osam meseci i jedan dan. Distrikt Kolumbija prošao je gore, sa očekivanim da će novac trajati samo 11 godina, deset meseci i 25 dana, što je sličan broj kao u Masačusetsu. U Teksasu penzioneri bi mogli živeti 18 godina sedam meseci i sedam dana sa tolikom ušteđevinom.

U jugoistočnim državama kao što su Tenesi, Džordžija, Alabama, Misisipi, Karolina i Florida taj iznos bi trajao najmanje 17 godina, a neke od ovih država se približavaju 20 godina, prenosi sajt 'foxbusiness.com'.

Isto važi i za Srednji zapad, sa državama poput Ajove, Arkanzasa, Misurija, Kanzasa, Nebraske, Ilinoisa i Indijane.

Penzioneri u Zapadnoj Virdžiniji bi najduže živeli od ušteđevine od milion dolara i to 20 godina, tri meseca i 19 dana, prenosi sajt 'nypost.com'.

biznis.kurir.rs/Politika