Foto: Shutterstock

ČUVENI PROIZVOĐAČ BELE TEHNIKE OTPUŠTA 1.000 RADNIKA! Kompanija im obećava podršku, ali jedna stvar posle svega nije jasna

InfoBiz

Proizvođač usisivača Dajson planira da otpusti oko 1.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji, gde trenutno zapošljava 3.500 ljudi.

Kompanija, poznata po svojim inovativnim fenovima za kosu, klima-uređajima i još mnogo toga, rekla je da je pregled njenog poslovanja došao kada se suočila sa 'sve oštrijim i konkurentnijim globalnim tržištima', piše Seebiz.

- Brzo smo rasli i, kao i sve kompanije, s vremena na vreme preispitujemo naše globalne strukture kako bismo bili spremni za budućnost, zato predlažemo promene u našoj organizaciji, koje bi mogle da dovedu do otpuštanja - rekao je generalni direktor Dajsona Hano Kirner.

foto: Shutterstock

- Dajson posluje na sve oštrijim i konkurentnijim globalnim tržištima, gde se tempo inovacija i promena ubrzava. Znamo da uvek treba da budemo preduzetnički i agilno nastrojeni.

Kompanija je saopštila da će ljudi čiji su poslovi ugroženi dobiti podršku. Nije jasno da li će to uticati na globalna radna mesta u ovoj fazi.

Očekuje se da će Velika Britanija ostati ključni istraživački i razvojni centar za Dajson, koji ima Institut za inženjerstvo i tehnologiju u Malmesberiju.

Revizija poslovanja kompanije počela je uoči izbora u Velikoj Britaniji, koje je u maju najavio bivši premijer Riši Sunak. Opoziciona Laburistička partija odnela je ubedljivu pobedu na izborima, zbacivši sadašnje konzervativce sa vlasti posle 14 godina.

biznis.kurir.rs/CNBC/preveo: R.V.