BOSANAC ZA 2 KUĆE DAO DESETAK HILJADA €, A UNUTRA... Krenuo da pretresa krš i lom, zabezeknuto gledao šta se krije među starudijom
Foto: Printscreen/YouTube/Balkanci u Njemackoj

'Sve je počelo...'

BOSANAC ZA 2 KUĆE DAO DESETAK HILJADA €, A UNUTRA... Krenuo da pretresa krš i lom, zabezeknuto gledao šta se krije među starudijom

Nekretnine -

Zvuči kao već nešto što smo pročitali toliko puta, ali priča jednog Bosanca je ipak nešto drugačija, jer se njemu to desilo dva puta.

'Trbuhom za kruhom', Dženan Ćišić je iz okoline Zenice krenuo putem Nemačke, a s tim da je u svom rodnom gradu zarađivao kao harmonikaš, Ćišić je jedino mogao da radi kao građevinski radnik, na čuvenoj nemačkoj baušteli.

Dženan Ćišić
foto: Printscreen/YouTube/Balkanci u Njemackoj

Njegov prvobitni plan bio je da ostane tri meseca, ali se sudbina na toliko načina poigrala sa njegovim životom. Ovaj srećni Bosanac u Nemačkoj ostao je punih deset godina, u kojoj sa svojom porodicom na relaciji Nemačka – Zenica, uživa i dalje.

'SVE JE POČELO JAVNOM AUKCIJOM'

Kupio je kuću na aukciji koja se nalazila u nemačkom gradu Lajpcigu, po ceni od 3.500 evra. Kako je on objasnio, u toj kući je živela samo jedna žena, a nakon njene smrti vlasništvo kuće prenelo se na državu, koja je tu nekrentinu dala na javnu aukciju.

Dženan Ćišić
foto: Printscreen/YouTube/Balkanci u Njemackoj

Dženan je ispričao da je u trci za vlasništvo kuće bilo oko 40 ljudi koji su istog dana kada i on došli detaljno da pogledaju nekretninu za koju su se nadmetali. Kuća je izgledala mnogo drugačije nego na slikama, od količine smeća nije moglo da se prođe, vrata nisu mogla da se otvaraju, ali on nije odustajao od želje za kupovinom.

Imao je sreću, da je za samo 3.500 evra pazario stariju kuću u Lajpcigu.

Pre nego što je počeo da raščićava staru kuću, poslao je tati snimak kompletne unutrašnjosti kuće, a od njega je dobio savet, za koji se ispostavilo da je i više nego mudar.

- Tata mi je rekao da pre nego što bilo šta izbacim iz kuće dobro proverim i pregledam, iako će to malo duže da traje. Posebno ormare, fioke, ladice. Nisam išao na to da ću pronaći nešto vredno, meni je bilo samo bitno da ja kupim kuću – objasnio je Ćišić.

Dženan Ćišić
foto: Printscreen/YouTube/Balkanci u Njemackoj

Međutim, već nakon par dana prilikom čišćenja uverio se da je uz jeftinu kuću ipak dobio mnogo više. Krenuo je od rastavljanja kuhinje, u kojoj je pronašao prvih 20 evra.

Rekao je da mu je taj trenutak bio draži i od kupovine kuće.

'GDE IMA DIMA, IMA I VATRE'

Nakon toga, čišćenje je bilo mnogo pažljivije, počeo je da gleda knjigu po knjigu u kući, list po list, a u jednoj je pronašao deblju kovertu, sa kako je on naveo 'štekom' pokojne vlasnice.

– Tu sam našao veću količinu novca, koja je na kraju pokrila sve troškove vezano za kuću. Isplatila je sve ljude koji su radili na njenoj rekonstrukciji, toliko da je ispalo kao da mi je neko poklonio kompletno renoviranu kuću – oduševljeno je objasnio Dženan.

Dodao je da je to bio jedan od najlepših trenutaka u njegovom životu, jer je u gomili smeća pronašao ozbiljnu svotu novca.

Neko bi reklo 'baš mu se posrećilo', međutim srećnom Bosancu sudbina je priredila još jedan trenutak koji sigurno neće zaboraviti.

Nakon prvog dobitka u staroj kući u Lajpcigu, Dženanu se izgleda osladila kupovina jeftinih kuća na aukcijma, pa je pazario još jednu na tri nivoa, takođe u Nemačkoj, za samo 7.800 evra.

Dženan Ćišić
foto: Printscreen/YouTube/Balkanci u Njemackoj

Ovog puta znao je šta može da očekuje u takvoj kući, pa je čišćenje druge kuće snimao, a kasnije je to i podelio na svom Jutjub kanalu. Na jednom od spratova, bila je komoda, koja je zahtevala nasilno otvaranje čekićem, ali unutra je imao i šta da vidi.

Bila su to dva sefa, jedan manji koji je uz nekoliko udarca metalne alatke otvorio, gde je pronašao 450 evra, dok je za drugi, ipak morao da se dobro pomuči kako bi ga otvorio.

Srećni Bosanac je na kraju ovog snimka okačio fotografiju na kojoj je jasno prikazano da je nakon otvaranja velikog sefa, unutra bilo tri puta više novca od uloženih 7.800 evra, što znači da je Dženan bio bogatiji za 23.400 evra.

biznis.kurir.rs/bizportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track