Prvi AI Weekend u Rovinj dovodi predstavnike globalnih kompanija TikTok, Meta i OpenAI
Foto: Promo

POZNATI NOVI PREDAVAČI I PANELISTI AI WEEKENDA

Prvi AI Weekend u Rovinj dovodi predstavnike globalnih kompanija TikTok, Meta i OpenAI

Biznis -

Prvi AI Weekend, koji se održava od 19. do 22. septembra u Rovinju, će dovesti najveća imena svetske i regionalne AI scene, uključujući predstavnike kompanija TikTok, Meta i OpenAI. AI Weekend će poslovnoj zajednici prvenstveno doneti odgovore na sva pitanja vezana uz uticaj AI-a na biznis - od prednosti i nedostataka uvođenja veštačke inteligencije do toga kakve transformacije poslovanja kompanije mogu očekivati daljim razvojem veštačke inteligencije.

U Rovinj stiže Rodger Werkhoven, jedan od vodećih svetskih stručnjaka na području veštačke inteligencije i nezavisni kreativni direktor u OpenAI-u, kompaniji koja je zahvaljujući najpoznatijem alatu današnjice ChatGPT postala sinonim za veštačku inteligenciju te transformirala način na koji radimo, učimo i pretražujemo internet.

AI Weekend
foto: Promo

Werkhoven je svoju 30-godišnju karijeru započeo radom na generativnoj veštačkoj inteligenciji, a nakon toga postao je suosnivač CollaborAitors AI-a, umetničkog kolektiva koji je producirao prvi kratki animirani film generisan AI-om Let's Be Friends“. Godine 2022. pridružio se timu OpenAI-a, pomažući u razumenjivanju eksperimentalnog DALL•E modela, a kasnije i ChatGPT-a. Stoga ne propustite otkriti sve čari veštačke inteligencije i kako iskoristi njen puni potencijal!

AI Weekend
foto: Promo

Brend koji razume osećaje kupaca

Mogu li kupci deliti emocije s brendom, poput radosti, ljutnje ili ljubavi? Što ako bi brend mogao razumeti te emocije i voditi razgovor s empatijom, bez ljudske pomoći? Davor Bruketa, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey i Ervin Jagetić, Product Director u Infobipu, odgovoriće na ta, ali i druga srodna pitanja te objasniti kako se isprepliću svet brendiranja i tehnologije i kako njihova saradnja može odgovoriti na zahteve kupaca, stvarajući dublje i smislenije interakcije.

AI Weekend
foto: Promo

Predstavnici TikToka i Mete o politikama svojih kompanija

AI Weekend
foto: Promo

Evropa je prva regija koja je predstavila sveobuhvatan pravni okvir za AI, poznatiji kao AI Act, stoga ne čudi činjenica kako će se na AI Weekendu raspravljati i o pravnim temama. Kako će ovaj akt uticati na kompanije, startup-ove i divove poput Tik Toka i Googlea, pričaće Łukasz Gabler, Public Policy and Government Relations Manager CEE, TikTok i Patrik Tovaryš, Public Policy Manager CEE, Meta. Doznajte čeka li AI svetla budućnost u Europi, kako stručnjaci gledaju na doneseni AI Act i šta rade po tom pitanju u kompanijama TikTok i Meta.

AI Weekend
foto: Promo

Kako sačuvati vrednost veštačke inteligencije?

AI Weekend
foto: Promo

Dok se AI nastavlja razvijati, mnoge kompanije strahuju od ulaganja u nju. Postoji li potreba za internim ulaganjem u AI, te koliko je ono neizvesno?, Kako pripremiti AI sisteme za budućnost? Na ta pitanja odgovoriće Gordan Kreković, CEO kompanije Visage Technologie na svom predavanju o strategijama i održivosti veštačke inteligencije u svetu brzog tehnološkog napretka.

Detaljnije informacije o AI Weekendu možete pronaći ovde, ali i na profilima društvenih mreža Instagram i LinkedIn.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track