I UČENICI OSMIH RAZREDA IMAJU PRAVO NA 10.000 DINARA POMOĆI U OVOM SLUČAJU! Siniša Mali odgovorio na SVA PITANJA, evo objašnjenja!
Foto: Shutterstock

detaljno

I UČENICI OSMIH RAZREDA IMAJU PRAVO NA 10.000 DINARA POMOĆI U OVOM SLUČAJU! Siniša Mali odgovorio na SVA PITANJA, evo objašnjenja!

Biznis -

Ministar finansija Siniša Mali i danas se oglasio na društvenoj mreži Tik Tok i pričao o detaljima o uplati novčane pomoći od 10.000 dinara srednjoškolcima u Srbiji. Dobio je brojna pitanja, na koja je direktno odgovorio.

Jedno od pitanja na mejlu bilo je o tome da li postoji mogućnost da učenik dobije pomoć ako njegov roditelje nema račun u banci.

Mali odgovara sa "Ne" i dodaje da je u tom slučaju neophpodno da roditelj otvori račun jer se novac ne isplaćuje u gotovini. Naravno, ukoliko nema sam učenik.

Na pitanje da li 10.000 dinara dobijaju i učenici privatnih srednjih škola, Mali odgovara sa "Da":

Stigao je i upit iz Republike Srpske, gde se ljudi interesuju da li i oni mogu da konkurišu za pomoć. Mali odgovara sa "Ne".

Zanimljivo je pitanje i o tome da li učenici prve godine srednjih muzičkih škola, a koji trenutno pohađaju osmi razred osnovne škole, mogu da dobiju pomoć? Mali ih je ovde obradovao i odgovorio sa "Da".

@mali.sinisa Odgovori na najčešće postavljena pitanja o isplati 10.000 dinara za srednjoškolce. ? #srednjaskola #10000 #srednjoskolci #odgovori #Srbija #sinisamali ♬ original sound - Siniša Mali

Ministarstvo finansija je nedavno potvrdilo da su formulari za novčanu pomoć od 10.000 dinara podeljeni srednjim školama širom Srbije. Učenicima je potrebno da popune formular sa svojim brojem tekućeg računa, ili u slučaju da ga nemaju, da navedu broj računa svojih roditelja.

Sve o detaljima za konkurisanje za 10.000 dinara čitajte OVDE.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track