Najnovije vesti

ZA 7 DANA VIŠE OD 400 KOMPANIJA SPUŠTA CENE: Ovo je lista popusta koji će važiti za oko milion građana Srbije
Foto: Ana Paunković, PIO Fond Printscreen

stižu novi popusti

ZA 7 DANA VIŠE OD 400 KOMPANIJA SPUŠTA CENE: Ovo je lista popusta koji će važiti za oko milion građana Srbije

Penzioner - 11:57h

Još samo nekoliko dana ostalo je do trenutka kada će penzioneri u Srbiji moći u velikom broju prodavnica da pazare sa popustima. Tačnije, od 1.oktobra počeće da se koriste penzionerske kartice putem kojih je PIO fond obezbedio privilegovanu kupovinu za sve seniore koji su se prijavili.

Za penzionersku karticu prijavilo se do sada oko 900.000 penzionera.

- Osim pokazivanja velikog poštovanja i zahvalnosti, želimo da im olakšamo treće doba. Za sedam dana ćemo imati i veliki događaj. Tada kreće primena penzionerske kartice. I na ovaj način pokazujemo koliko se država bori za naše najstarije građane i koliko želimo da im olakšamo treće doba - kazao je Siniša Mali, ministar finansija.

Penzioneri, penzionerska kartica
foto: Shutterstock, Printscreen

Na listi onih koji su, između ostalih, ponudili popuste su kompanija NIS, Aman, Apoteka Beograd, JP Putevi Srbije MediGroup, domovi za stare Akvaten i „Sveti Trifun“, Očna kuća Albert Beograd i Dijagnostički centra Albert Beograd, Specijalne bolnice Merkur Vrnjačka banja, Banja Rusanda, Кanjiža, Junaković Apatin, Gamzigrad, Atomske banje, Gornja Trepča...

PIO fond je vodio računa o popustima koji su bitni penzionerima, pošto onima sa malim primanjima najviše trebaju prehrambeni proizvodi, kućna hemija, medicinska usluga, lekovi, suplementi, kulturne i sportske manifestacije, na listi su upravo te kompanije.

Ministar Mali je dodao i da penzionere u Srbiji već od 1. oktobra očekuje vanredno povećanje penzija od 5,5 odsto, da se od 1. januara naredne godine penzije povećavaju za još 14,8 odsto, a da ih krajem novembra ili početkom decembra očekuje i jednokratna pomoć od 20.000 dinara.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track