Najnovije vesti

ZORAN SMATRA DA IMA REŠENJE MISTERIJE! Zašto kilo čvaraka košta jače od 2.000! Na pijaci može da se nađe i za 1.400 (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen RTV Mag

zašto im je cena tako visoka

ZORAN SMATRA DA IMA REŠENJE MISTERIJE! Zašto kilo čvaraka košta jače od 2.000! Na pijaci može da se nađe i za 1.400 (VIDEO)

Novčanik -

Na listi proizvoda koji su najviše poskupeli proteklih godinu dana u samom vrhu našli su se i čvarci.

Mesari kažu da je u poslednjih nekoliko godina ovaj proizvod postao traženiji od kobasica i kulena, a nekada je to bila sirotinjska hrana.

U mesarama kilogram čvaraka košta od 1.400 do 1.600 dinara, a u marketima i više od 2.000 dinara.

Nataša koja radi u mesari kaže da su sad postali lux roba i da se kupuju tokom cele godine. U odnosu na prethodnu poskupeli su od 20 do 40 odsto ali su i dalje znatno jeftiniji nego u supermarketima. Ona dodaje i da se računaju u zdravu hranu kad se konzumiraju umereno jer su bolje razgradivi u odnosu na neke druge suhomesnate industrijske proizvode.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen RTV Mag

Zoran kaže da je dete sa sela i da se seća kad se zakolje svinja bilo je i po četiri prsta sapunjare a sad takvih svinja više nema, sad se gaje te mesnate svinje pa nema ni od čega da se topi. Dodaje da previsoka cena čvaraka nije zato što neko tako hoće nego što više nema tih starinskih svinja.

Kurir.rs/RTV Mag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track