MARK ZAKERBERG POČEO DA GAJI GOVEDA, ALI TO NIJE SVE: Nikada ne biste pogodili čime će ih hraniti, a umesto vode pojiće ih OVIM
Foto: Shutterstock

ČUDNA ISHRANA

MARK ZAKERBERG POČEO DA GAJI GOVEDA, ALI TO NIJE SVE: Nikada ne biste pogodili čime će ih hraniti, a umesto vode pojiće ih OVIM

Moj biznis -

Milijarder Mark Zakerberg najavio je uzgoj goveda na jednom havajskom ostrvu. Na svom Fejsbuk nalogu otkrio je čime planira da ih hrani.

- Počeo sam da uzgajam stoku na ranču Ko'olau na Kauaiju, a cilj mi je da proizvedem najkvalitetniju govedinu na svetu. Goveda su vagi i angus, biće hranjena brašnom od makadamije, a piće pivo koje proizvodimo na imanju - deo je objave Marka Zakerberga, osnivača i izvršnog direktora kompanije Meta koja obuhvaća različite platforme i tehnologije, uključujući društvene mreže kao što su Fejsbuk i Instagram.

Krava
foto: Profimedia

ČITAV PROCES LOKALAN

Dalje piše kako želi da čitav proces bude lokalan i na bazi cirkularne ekonomije. Kaže kako svaka krava pojede 2,3 do 4,6 tona hrane godišnje, za šta mu treba puno stabala makadamije koje daju istoimeni plod, orah bogat vitaminima, mineralima i proteinima.

- Moje ćerke pomažu u sadnji stabla makadamije i brinu se o našim životinjama raznih vrsta. Još smo na početku putovanja i zanimljivo je razvijati ga svake sezone. Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji - zaključio je u objavi.

Reč je kompleksu vrednom 100 miliona dolara, piše Vird, a koji se nalazi na havajskom ostrvu Kauai. Imanje navodno uključuje i podzemno sklonište opremljeno sopstvenim izvorima hrane i energije.

(Kurir.rs/Agroklub)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track