SRPSKO-HRVATSKI BRAČNI PAR DRŽI USPEŠAN BIZNIS U NJUJORKU! Dolazi im cela Juga: Čim kažeš ko si, odmah ti se obrate po naški FOTO
Foto: Shutterstock

nadaleko poznati

SRPSKO-HRVATSKI BRAČNI PAR DRŽI USPEŠAN BIZNIS U NJUJORKU! Dolazi im cela Juga: Čim kažeš ko si, odmah ti se obrate po naški FOTO

Moj biznis -

Tu se organizovano prate utakmice svih reprezentacija bivše Jugoslavije, pa su se Srbi i Hrvati često okupljali tokom Svetskog prvenstva u Kataru

Služe najbolji burek usred Njujorka, a i domaću rakiju.

Dobar glas daleko se čuje, pa je tako u Astoriji (Kvins) postala poznata i srpsko-hrvatska kuhinja u Njujorku. Daleko od kuće a u restoranu se priča naš jezik. Pravo mesto za sve ljude koji dolaze iz država bivše Jugoslavije, da se usred Njujorka osete kao kod kuće.

U restoranu motivi iz Užica i Istre odakle su vlasnici srpsko-hrvatski bračni bar Tominović Čolić, a šef kuhinje, snajka Sanja Čolić, završila je kulinarstvo na Institutu na Menhetnu.

Posle dve godine rada to je postalo mesto gde se okupljaju Srbi u Njujorku, a u svakom trenutku u lokalu se čuje domaća muzika. Zanimljivo da su posetioci neretko i Amerikanci koji ističu da im se sviđa ta jaka hrana, piše Nova.

Na meniju ima za svakog po nešto - Karađorđeva šnicla, gurmanska pljeskavica, ćevapi, punjene paprike, piletina sa mlincima, balkansko meze, njoke iz Istre… Za kraj je tu i palačinka sa plazmom, a kako drugačije?

Samo domaće đakonije

1 / 4 Foto: Facebook Printscreen

Tu se organizovano prate utakmice svih reprezentacija bivše Jugoslavije, pa su se Srbi i Hrvati često okupljali tokom Svetskog prvenstva u Kataru.

U restoranu se često subotom organizuju i proslave na kojima se pevaju balkanske pesme, a kako to izgleda može se videti i na snimku.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track