Tigru uplaćeno 200 miliona dinara za plate i doprinose

Biće plate

Tigru uplaćeno 200 miliona dinara za plate i doprinose

InfoBiz -
Uplata je obavljena u skladu sa dogovorom koji je postignut 2. februara na sastanku rukovodstva Tigra i ministra finansija i privrede Srbije Mlađana Dinkića

PIROT - Kompaniji Tigar iz Pirota danas je uplaćeno 200 miliona dinara za isplatu zaostalih plata i doprinosa radnicima, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, uplata je obavljena u skladu sa dogovorom koji je postignut 2. februara na sastanku rukovodstva Tigra i ministra finansija i privrede Srbije Mlađana Dinkića.

Na sastanku je u Pirotu razgovaralo se o rešavanje problema koji su u Tigru nastali usled nemogućnosti otplate komercijalnih kredita banaka. Dinkić je tada u ime Vlade Srbije obećao da će država pomoći kompaniji da se finansijski restrukturira kako bi ona u najkraćem roku nastavila normalno da proizvodi i izvozi.

Kompaniji Tigar će biti odobrena i garancija Fonda za razvoj od 15 miliona evra, a biće im dostupan i povoljan kredit Evropske investicione banke u iznosu od četiri miliona evra. Zamenom skupih kredita banaka, povoljnijim kreditnim linijama biće rešeni problemi tog preduzeća i osigurana realizacija izvoznih poslova koji su za ovu godinu planirani u iznosu od 65 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja