ČUVENA IGRAČKA VIŠE NEĆE BITI ISTA: Generacije se njome igrale, sad proizvođač sprema jednu bitnu promenu radi povećanja zarade
Foto: Shutterstock

ČUVENA IGRAČKA VIŠE NEĆE BITI ISTA: Generacije se njome igrale, sad proizvođač sprema jednu bitnu promenu radi povećanja zarade

InfoBiz -

Proizvođač igračaka Lego objavio je ranije ove nedelje, zbog povećane prodaje i profita, da je na putu da fosilna goriva koja koristi za izradu svojih proizvoda zameni skupljom, ali obnovljivom i recikliranom plastikom.

Ova danska kompanija objavila je kako je njihova prodaja u prvoj polovini ove godine porasla za 14 posto, prestigavši širu industriju igračaka, i da im je dobit u navedenom periodu porasla na 1,2 milijarde dolara, tj. za 26 posto.

Izvršni direktor Nils Kristiansen izjavio je u intervjuu za CNN da je to pokazatelj snage brenda u celom svetu. Napomenuo je kako su njihovi proizvodi traženi među ljudima svih generacija.

Lego Kockice
foto: Profimedia

Legovo uspešno poslovanje dolazi u vreme poteškoća u globalnoj prodaji igračaka jer potrošači smanjuju potrošnju stvari koje im nisu egzistencijalno važne. Tako je američki proizvođač igračaka Hasbro najavio da će smanjiti broj radnika za 20 posto.

Lego, koji prodaje milijarde plastičnih kockica godišnje, testirao je 600 različitih materijala kako bi do 2030. u potpunosti zamenio naftu koja se trenutno koristi za proizvodnju kockica. Ali bio je to ograničen uspeh.

Sada nameravaju postepeno smanjiti sadržaj ulja u svojim kockama, plaćajući 70 posto više za sertifikovanu obnovljivu smolu, sirovu plastiku koja se koristi za izradu kocki. Christiansen je naznačio da će to značiti povećanje troškova proizvodnje. Lego takođe ima za cilj izradu proizvoda od obnovljivih i recikliranih materijala do 2032. godine.

biznis.kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track