SVETSKI LIDER NA KOLENIMA: Nema kraja talasu bankrota poznatih kompanija u Nemačkoj! GIGANT NA IZDISAJU POSLE 80 GODINA RADA
Foto: Shutterstock

novi šok

SVETSKI LIDER NA KOLENIMA: Nema kraja talasu bankrota poznatih kompanija u Nemačkoj! GIGANT NA IZDISAJU POSLE 80 GODINA RADA

InfoBiz -

Nema kraja talasu bankrota poznatih i tradicionalnih kompanija u Nemačkoj!

Nedavni bankrot građevinskog diva izazvao je pravi šok. Napeta situacija u građevinskoj industriji dovela je do čak 30 bankrota u jednoj nedelji.

Kriza, međutim, potresa i druge oblasti. Poznata kompanija za grejanje morala je da pokrene stečaj, nemački lanac prodavnica mešovite robe odlučio se na isti potez, a modni gigant takođe klizi u bankrot jer je zapao u finansijske poteškoće.

Sada je stečaj pogodio i jednog od svetskih lidera!

Poznata kompanija Ilig iz Nemačke morala je u utorak da pokrene stečaj pred sudom u Hajlbronu. Proizvođač mašina i alata za termoformiranje je insolventan. Lokalni mediji navode da je svetski tržišni lider u problemima još od koronavirusa.

Sada je kompanija, koja je jedan od svetskih lidera u mašinstvu za pakiranje i termooblikovanje, bila prisiljena da lokalnom sudu podnese zahtev za pokretanje samoupravnog stečajnog postupka. Sud je odobrio zahtev u utorak.

Nije još sasvim jasno što čeka kompaniju.

- Kompaniju ne treba rasprodati. To je jasno. Sada je važno da se pronađe investitor. Potreban nam je sveži novac. Posao je tu - navodi ovlašćeni predstavnik kompanije Mikael Unser.

POGOĐENO 500 RADNIKA

Više od 500 radnika u sedištu kompanije u Hajlbronu obavešteno je o stečaju u utorak. Za radnike to znači da će se poslovanje odvijati normalno i to sigurno sledeća tri meseca.

- Sada treba razraditi što će se sledeće dogoditi - nastavio je Unser.

Sindikat je najavio da će se zauzeti za svoje radnike i osigurati očuvanje radnih mesta za budućnost.

Unser razloge zbog kojih je kompanija podnela stečajni postupak vidi u nesklonosti kupaca kupovini i teškoj ekonomskoj situaciji. Zato 500 radnika nema drugog izbora nego da čekaju da vide što će se sledeće dogoditi sa gigantom u proizvodnji mašina.

Кompaniju je 1946. godine osnovao Adolf Ilig.

Dve godine kasnije razvio je svoj prvi proizvod - stubnu bušilicu. Ilig se pedesetih godina prošlog veka fokusirao na proizvodnju mašina za sušenje veša.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Preneo Z.Ko/Foto:Ilustracija)

Bonus video:

01:14

JEDNA OD NAJVEĆIH KRIPTO BERZI PROGLASILA BANKROT! Stručnjak obrazložio razloge: Zloupotrebili su brzopletost investitora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track