SRUŠIĆU HOTEL "SLAVIJA"! Matijević za Kurir: Na mestu sadašnjeg nebodera do EKSPA 2027 niče reprezentatitvna GRAĐEVINA!
Foto: Zorana Jevtić

SRUŠIĆU HOTEL "SLAVIJA"! Matijević za Kurir: Na mestu sadašnjeg nebodera do EKSPA 2027 niče reprezentatitvna GRAĐEVINA!

InfoBiz -

Petar Matijević, čuveni srpski mesar novi je vlasnik beogradskog hotela Slavija, objavilo je Ministarstvo privrede.

Kako je za Kurir rekao ugovorna obaveza im nalaže da oba objekta nastave da se bave hotelijerstvom, a u planu je i da se u rekonstrukciju malog hotela uloži 2,5 miliona evra.

Petar Matijević
foto: Aleksandar Jovanović

- Veliki hotel, neboder Slavija ćemo srušiti i najkasnije do EXPO 2027 izgradićemo novi sa četiri do pet zvezdica. Sadašnji objekat nema parking, pa je u planu da se u podrumu na dve do tri etaže izgradi prostor za parkiranje gostiju. Samo za papire biće nam potrebno oko dve godine, ali nadamo se da će sve biti završeno u planiranom roku. Biće to reprezentativan hotel kakav Beograd nema - kaže Matijević.

Ministar privrede Slobodan Cvetković potpisao je danas sa predstavnicima kompanije Matijević, ugovor o prodaji hotela Slavija, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ovim je, prema saopštenju ministarstva, privatizacioni proces hotela Slavija završen. Ministarstvo privrede je oglasilo prodaju hotela pre tri meseca, a početna cena je bila 24,94 miliona evra.

Bonus video:

06:51

SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track