VELIKA ITALIJANSKA INVESTICIJA STIŽE U JEDAN SREMSKI GRAD: Uložiće gotovo 9 miliona evra, a proizvodiće specijalnu vrstu traktora
Foto: Printscreen/Youtube/Poljo Klub

ulaganja u poljoprivredu

VELIKA ITALIJANSKA INVESTICIJA STIŽE U JEDAN SREMSKI GRAD: Uložiće gotovo 9 miliona evra, a proizvodiće specijalnu vrstu traktora

InfoBiz -

Predstavnici italijanske kompanije „Antonio Kararo”, koja se bavi proizvodnjom voćarskih traktora, posetili su Sremsku Mitrovicu i sastali se sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i pomoćnikom gradonačelnice za oblast investicija i lokalnog ekonomskog razvoja Urošem Veselinovićem kako bi razgovarali o potencijalnoj investiciji vrednoj 8,8 miliona evra u Industrijsku zonu „Jezero” u tom gradu. Na sastanku je potpisan i memorandum kojim su precizirani uslovi saradnje i dalji koraci za realizaciju investicije, a prema najavama, dokumentacija će biti završena u martu naredne godine, dok investitor planira zapošljavanje između 50 i 100 radnika.

POSLUJU I ŠPANIJI, TURSKOJ, AUSTRALIJI...

„Antonio Kararo” posluje već u Španiji, Turskoj i Australiji i voljni su da otvore proizvodni i izložbeni prostor. Osim toga, to nije jedina italijanska kompanija koja posluje u mitrovačkoj industrijskoj zoni, pošto je „Labor lenjo” pre više godina u tom gradu otvorio svoj pogon.

- Široj javnosti možda ime kompanije nije zvučno, ali poljoprivrednici, posebno oni koji se bave voćarskom proizvodnjom, dobro su upoznati sa tim proizvođačem - pojasnio je Veselinović, dodavši da firma ima dugu tradiciju i posluje od 1960. godine i da je poznata po proizvodnji 15 različitih vrsta traktora. - Ukoliko uspemo da sklopimo dogovor, što će, pre svega, zavisiti od brzine naše administracije, imaćemo priliku da obogatimo poslovanje naše industrijske zone.

Pregovori su počeli u septembru, a da bi se ostvarila uspešna saradnja, na sednici Skupštine grada izneće se predlog o izmeni Plana detaljne regulacije industrijske zone „Jezero”, koji je usvojen 2018. godine. Time će se suziti obim industrijske zone i biće pripremljene parcele za novog investitora i za ostale koji su zainteresovani za ulaganje u Sremsku Mitrovicu.

kurir.rs/Dnevnik/prenela: J. Ž. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track