ER SRBIJA ĆE USKORO LETETI DO OVOG GRADA U BIVŠOJ SFRJ: Pregovori u toku, srpska avio-kompanija nudi najbolje uslove
Foto: AP

povećavaju broj linija

ER SRBIJA ĆE USKORO LETETI DO OVOG GRADA U BIVŠOJ SFRJ: Pregovori u toku, srpska avio-kompanija nudi najbolje uslove

InfoBiz -

Aerodrom Mostar i Er Srbija pregovaraju o potencijalnom uvođenju letova iz Beograda, a dogovor je, kako tvrde upućeni, navodno blizu.

- Radimo na tome da osiguramo letove za Beograd s velikim brojem frekvencija pod povoljnim uslovima. Blizu smo dogovora, ali sve zavisi od raspoloživih kapaciteta avio-kompanije. Dosta smo ograničeni ko može da leti u Mostar, jer aerodrom ima dosta ograničenja kada su u pitanju poletanja i sletanja, tako da ne možemo sa svima da pregovaramo - rekao je generalni direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel.

Er Srbija trenutno ima letove za Sarajevo i Banja Luku u Bosni i Hercegovini. Ranije ove godine, izvršni direktor Er Srbija, Jirži Marek, rekao je:

- Već letimo na petnaest odredišta u bivšoj Jugoslaviji. To je više od bilo koje druge kompanije. Nastavićemo da dodajemo letove ka svim zemljama, jer nam one osiguravaju i protok putnika za povezane, posebno za naše dugolinijske letove.

Er Srbija
foto: Reuters

Kroacija Erlajns trenutno je jedini prevoznik koji ima letove tokom cele godine za Mostar, a posle više od tri godine obnovio je svoju liniju za Zagreb početkom 2023. godine. Mostarski aerodrom je prošle nedelje raspisao konkurs za dodelu subvencija za održavanje zagrebačke linije, a očekuje se da će glavni ponuđač bude Kraocija Erlajns.

Redovne letove između Beograda i Mostara prvi put je 15. mart 1962. uspostavio JAT, a letovi su postojali tokom sledećih decenija. Ruta je u početku služila lokalnom stanovništvu, ali je od osamdesetih postala popularna među putnicima koji su putovali u iz verskih razloga kako bi posetili Međugorje.

Sam JAT je prodavao posebne pakete za Mostar za hodočasnike na tržištima uključujući Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo pa sve do Filipina. Kad ee Jugoslavija počela da se raspada usluge su prekinute. Poslednji let JAT-a na toj ruti, koji je ujedno bio i poslednji komercijalni let između dva grada do danas, obavljen je 23. novembra 1991.

kurir.rs/Poslovni.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track