IVAN LEPOSAVIĆ NOVI IZVRŠNI DIREKTOR BEOGRADSKE BERZE: Iskusni finansijski stručnjak, karijeru uspešno gradio u inostranstvu

ambiciozni planovi

IVAN LEPOSAVIĆ NOVI IZVRŠNI DIREKTOR BEOGRADSKE BERZE: Iskusni finansijski stručnjak, karijeru uspešno gradio u inostranstvu

InfoBiz -

Za novog izvršnog direktora Beogradske berze Nadzorni odbor imenovao je Ivana Leposavića, iskusnog međunarodnog stručnjaka za finansije i investicije.

Po dobijanju saglasnosti Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, dužnost izvršnog direktora Berze preuzima od 1. septembra 2023. godine.

Svoju dugogodišnju profesionalnu karijeru, Leposavić je započeo u jednoj od vodećih privatnih investicionih kompanija u regionu Jugoistocne Evrope - EKI Investment Group, u kojoj je bio angazovan na većem broju složenih investicionih i M&A projekata u različitim sektorima i u različitim klasama imovine, navodi se u saopštenju.

Kurir
foto: Kurir

Svoju karijeru, potom, nastavlja u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), članici Grupacije Svetske banke, u kojoj je jedanaest godina uspešno rukovodio timovima vrhunskih profesionalaca - na projektima vrednim više milijardi dolara, u više od 20 zemalja Evrope i Centralne Azije.

Sa visokim prosečenim ocenama i u rekordnom roku diplomirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je 2012. godine i magistrirao, na odseku poslovne administracije - smer Strateški finansijski menadžment.

Svoje školovanje nastavlja na prestižnim Univerzitetima u Americi, na kojima se usavršava na Harvard Kennedy School i Columbia Business School; tu se fokusirao na oblasti međunarodnih finansija, infrastrukture, kao i na vrednosno investiranje (value investing). Osim toga, poseduje i CFA level 1 sertifikat.

Preuzimajući poziciju izvršnog direktora, Leposavić pred Beogradsku berzu postavlja ambiciozne ciljeve, stremeći njenom daljem unapređivanju i osnaživanju kako u nacionalnim tako i internacionalnim okvirima, dodaje se u saopštenju.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track