VLASNIK ME PRODAJE ZATO ŠTO IŠTEM ROBA: Nesvakidašnji oglas domaćina iz Bogatića, još se niko nije javio! "Duhovito, emotivno..."
Foto: Shutterstock

"Mačvanska zemlja"

VLASNIK ME PRODAJE ZATO ŠTO IŠTEM ROBA: Nesvakidašnji oglas domaćina iz Bogatića, još se niko nije javio! "Duhovito, emotivno..."

InfoBiz -

Domaćin iz Bogatića odlučio je da proda njivu, pa je sročio nesvakidašnji oglas, umnožio ga u više primeraka i okačio na nekoliko bandera i zalepio na zidove prometnih mesta.

- Ja sam rodna mačvanska zemlja. Prostirem se u Lugu, atar Glušci, prema Radenkoviću u površini 1,30 hektara. Moj vlasnik me prodaje zato što ja ištem roba za sebe, da me obrađuje, neguje, a ne da me zapusti. Unapred zahvalna Mačvanska zemlja - stoji u oglasu.

Duhovito, tužno, emotivno... Samo su neke od reakcija ljudi koji su oglas pročitali.

Ovaj domaćin koji prodaje njivu, a koji nije želeo da mu se objavi ime, razočarano je rekao da mu se za 15 dana, koliko je prošlo kako je oglas postavio, niko nije javio.

Traktor, njiva, Setva
foto: Shutterstock

- Zemlja danas zaista traži roba. Do sada sam obrađivao preko 9 hektara zemlje, ali stigle me godine i ne mogu više. Baviti se poljoprivredom danas je veliki luksuz i rizik, a seljak nekada ne može ni troškove da pokrije, a kamoli nešto da zaradi. Eto, pšenicu sam prodao po 20 dinara, a juče sam kupio kilogram luka i platio 170 dinara. Bolje da sam luk sadio, ali kako sam mogao da znam da će biti toliko skup - ispričao je on.

Iako više ne želi da bude rob svoje zemlje i uprkos neizvesnosti oko računice u poljoprivrednoj proizvodnji, ovaj domaćin ipak neće prestati da obrađuje zemlju.

Od ukupne svoje imovine 4 hektara je izdao u zakup na godinu dana za 1.200 evra, isto toliko će i dalje obrađivati, a za parcelu iz oglasa traži 6.000 evra po hektaru, što je prosečna cena zemljišta u Mačvi.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track