BEOGRAĐANI ZALUĐENI NOVIM TRENDOM: Porodica jednim pitanjem pokrenula lavinu! Pljušte ponude domaćina, ali za nakdnadu TRAŽE OVO
Foto: Shutterstock

CVETA BIZNIS

BEOGRAĐANI ZALUĐENI NOVIM TRENDOM: Porodica jednim pitanjem pokrenula lavinu! Pljušte ponude domaćina, ali za nakdnadu TRAŽE OVO

InfoBiz -

Jedna porodica iz Beograda postavila je upit u popularnoj Fejsbuk grupi proizvođača u Srbiji i pokrenula lavinu komentara.

Naime, izvesna Rabija je upitala da li postoji neko gazdinstvo koje bi ugostilo njenu porodicu na ceo dan, kako bi deca mogla da steknu utisak o selu, koje nemaju.

Selo
foto: Shutterstock

- Suprug i ja živimo u Begradu sa devetogodišnjim sinom i četvorogodišnjom ćerkom. Nažalost nemamo nikoga u selu, pa bismo želeli da sa decom obiđemo neko od vaših gazdinstava kako bi deca imala pravu sliku o domaćim životinjama, prirodi i seoskom imanju. Proveli bismo ceo dan kod vas, naravno uz doplatu - napisala je žena i verovatno nije očekivala da će za tako kratko vreme dobiti toliko toplih preporuka.

Naime, ne samo da je ideja sve oduševila, već su i rado pozvali porodicu da ih posete, i to bez novčane nadoknade!

- Nikakav novac nam ne treba, možete eventualno uplatiti neku svotu za neko bolesno dete. Nalazimo se u Lukovici, prvo selo do Svilajnca. Kod nas možete videti kuce (imamo dalmatince), živinu, možemo vas provesti kroz pčelinjak (naravno sa zaštitnim kapama), kod komšija ima krava koje su na ogromnom imanju i samostalno se šetkaju, možemo otići do reke Resave (na 500m od naše kuće), tu je i traktorić za košenje trave, deci to zna da bude interesantno kada ih neko provoza i još svašta nešto - stoji u jednom od komentara.

Jedan od članova grupe ponudio je i imanje svojih roditelja, koje već duže vreme tera da komercijalizuju ponudu, no kako kaže "gošćenje je u redu, ali im ta naplata nikako nije bliska":

- Selo Pajsijević, domaćinsko imanje pored reke Gruže. Deda Raća obožava decu, a njega deca još i više i to svako dete bez izuzetka. Baba Milika sprema super klopu domaću šumadijsku, prste da poližete. Ima i mesta za spavanje, buđenje je uz pesme ptičica raznoraznih. Tu je reka, gružansko Jezero na manje od kilometar daljine, a i deda Raćin ogromni bazen (pregradio deda potok i napravio super atrakciju za decu i odrasle). Vožnja traktorom, obilasci šumadijskih lepota, peške ili kolima, pešačke ture, po šumama, livadama, brdima, mačići, kučići, ovce sa jaganjcima, roštiljanje, uživanje u debeloj ‘ladovini uz domaće specijalitete, deda Raćinu rakiju i baba Milikino domaće slatko i ‘ladnu vodu sa tri različita izvora na imanju… Gostima nikada nije dosadno.

Bilo je i onih porodica koje je ova priča podstakla da i sami potraže domaćinstvo za posetiti.

- Meni je ovo predivno! I mi živimo u gradu i nemamo selo, i takođe bismo voleli da deci pokažemo kako izgleda selo i život na selu. Jako mi je drago da čujem da ima još ljudi kao što smo mi, jer, u današnje vreme se previše njih "grozi" sela.

Kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track