LEGLE SU! 100 EVRA UPRAVO UPLAĆENO I POSLEDNJOJ GRUPI MLADIH Pare stigle na račune! Neka se spreme penzioneri, stiže im po 20.000!
Foto: Instagram Printscreen/Siniša Mali

uplata pomoći završena

LEGLE SU! 100 EVRA UPRAVO UPLAĆENO I POSLEDNJOJ GRUPI MLADIH Pare stigle na račune! Neka se spreme penzioneri, stiže im po 20.000!

InfoBiz -

BEOGRAD - Uplata pomoći od 100 evra je završena. Jutros su pare legle za još oko 300.000 građana koji imaju između 16 i 29 godina i oni, ako već nisu primili uplatu, onda u narednim satima treba da očekuju novac na svojim računima.

Reč je o tačno 11.758 dinara, koliko je isplaćeno za 1.019.000 građana koji su se i prijavili za ovu vrstu pomoći.

Uplata je počela 1. februara i završava se danas. Novčana sredstva građanima biće na raspolaganju odmah po rasknjižavanju od strane banaka.

Siniša Mali, 100 evra
foto: Beta/Milan Obradović, Printscreen/Instagram/mali_sinisa

Poseban redosled isplate ne postoji i neće biti po principu ko se prvi prijavio, njemu i pare. Država će pare uplaćivati po bankama i u zavisnosti od toga će ići i isplata.

A, ukoliko već sada želite da proverite da li su vam jutros i uplaćene pare to možete učiniti vrlo lako - u tri koraka, objavio je Blic.

Prvo je potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/, gde postoji opcija "Provera statusa prijave". Potom, u zadata polja, unesite svoj JMBG i broj lične karte. U trećem koraku biće prikazan i status uplate.

Kada novac bude na vašem računu, dobićete SMS poruku koja izgleda ovako:

100 evra, sto evra
foto: Instagram Printscreen/Siniša Mali

Za osam dana država će isplatiti i dodatnu pomoć na koju pravo ima 1,7 miliona penzionera. Svakom od njih na račun će 10. februara leći po 20.000 dinara.

- Isplata će biti za sve korisnike kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022. godine bez obzira na datum donošenja rešenja - saopštio je Republički Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

„Isplata pomoći korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, biće izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija“, navode iz PIO Fonda.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track