Miodrag Kostić: MK grupa želi da postane vlasnik Gorenjske banke
Foto: MK Grupa

Planovi biznismena

Miodrag Kostić: MK grupa želi da postane vlasnik Gorenjske banke

InfoBiz -

Kostić je istakao je da vidi konsolidaciju slovenačkog bankarskog sistema sa najviše sedam banaka

BEOGRAD - Želimo da postanemo vlasnik slovenske Gorenjske banke.

Sredstva za to imamo, sve ostalo je do regulative”, poručio je Miodrag Kostić, predsednik MK grupe povodom učešća na 33. finansijskoj konferenciji u Portorožu pod nazivom "Nova bankarska i finansijska vremena. Kako poplavu novca pospremiti u suve novčanike".

U okviru dvodnevnog stručnog skupa, Kostić učestvovao je na okruglom stolu "Banke u regionu - pomaci i prilike", i tom prilikom je sa predstavnicima fonda Appolo i banaka Abanke i Unicredit izneo stavove o mogućnostima za rast i razvoj u regionu.

Organizatori finansijske konferencije koja svake godine privuče više od 300 učesnika i stručnjaka u oblasti finansija, bankarstva i berzanskih poslova iz celog regiona, su Ljubljanska berza i Poslovni dnevnik

U izjavi koju je ovom prilikom dao za Poslovni dnevnik Finance, Kostić istakao je da vidi konsolidaciju slovenačkog bankarskog sistema sa najviše sedam banaka.

Kao jedan od najvećih poslovnih sistema u Srbiji, MK Group, prepoznaje značaj regionalnog povezivanja i promocije čitavog regiona kao investicione destinacije.

Nedavno je AIK Banka koja posluje u okviru MK Group preuzela 13,8 % akcija slovenske Gorenjske Banke, sa idejom da se investicije u ovom sektoru nastave u narednom periodu.

Kupovinom prestižnog hotela „Kempinski Palace“ još više je učvršćena saradnja u oblasti turizma i hotelijerstva između Srbije i Slovenije. Razvoj MK Group u poslednjih trideset godina ide uzlaznom putanjom, a to je i pravac koji će ovaj sistem zadržati, uz organski rast i dobre rezultate koje sva društva unutar sistemapostižu osiguravajući egzistenciju za oko pet hiljada zaposlenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track