Vučić u NS: Sledeći projekat rekonstrukcija pruge za Niš
Foto: Tanjug Tanja Valič

Obratio se železničarima u Novom Sadu

Vučić u NS: Sledeći projekat rekonstrukcija pruge za Niš

InfoBiz -
NOVI SAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će rekonstrukcija pruge između Beograda i Budimpešte biti završena 2018. godine i najavio da će budući projekat biti renoviranje pruge prema Nišu.

Na ceremoniji povodom početka rekonstrukcije pruge u Novom Sadu, Vučić je novinarima rekao da će završetak radova na izgradnji mreže autoputeva biti gotov u martu ili aprilu 2017. godine.

"Dugo vremena ste imali sumnju u budućnost svog posla, pre svega zbog nebrige države i propadanja zemlje. Proveo sam vreme sa železničarima koji su mi rekli da poslednjih dva meseca imaju pet puta više putnika", rekao je Vučić u obraćanju železničarima u Novom Sadu.

On je dodao da je novi voz koji je krenuo na relaciji Beograd-Novi Sad odličnog kvaliteta i da se očekuje da će on moći da se kreće u naseljenom mestu brzinom od 90 do 120 a na otvorenom i do 180 kilometra na sat.

"Od Beograda do Budimpeše za dve i po godine moći ćemo da stignemo za dva sata i 45 minuta a do sada je taj put trajao osam sati", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track