VUČIĆ: Srbija neće bankrotirati!
Foto: Tanjug Tanja Valič

Biće novca za investicije

VUČIĆ: Srbija neće bankrotirati!

InfoBiz -
Obraćajući se građanima Crne Trave, premijer je podsetio na svoje reči od pre sedam-osam meseci prema kojima će Srbija uprkos fiskalnoj konsolidaciji imati na kraju gdoine privredni rast od 0,5 do 1 odsto, što mu, kako je primetio, niko nije verovao

CRNA TRAVA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakve opasnosti od bankrota za Srbiju i podvukao da će ubuduće imati deficit manji od tri odsto BDP poput najrazvijenih evropskih zemalja.

Vučić je obraćajući se građanima Crne Trave podsetio na svoje reči od pre sedam-osam meseci prema kojima će Srbija uprkos fiskalnoj konsolidaciji imati na kraju gdoine privredni rast od 0,5 do 1 odsto, što mu, kako je primetio, niko nije verovao.

A potvrda takvom njegovom stavu i uverenju je, dodao je, i činjenica da će MMF korigovati prognozu rasta BDP Srbije. "To potvrđuje moje reči i to je dokaz da nisam lagao, obmanjivao, i pričao vam šarene laže", rekao je premijer. Dodao je i da nas u 2016. godini očekuje privredni rast od 2 odsto, a u 2017 i veći i objasnio da kada kaže da ne da novac, onda misli na "partijske i idiotske" projekte koji uloženo nikada nisu vratili građanima Srbije, a da će para za investicije i razvojne projekte biti.

On je poručio građanima Crne Trave da će im Vlada Srbije pomoći u svemu što je važno za razvoj njihovog mesta, dodao da ne obećava med i mleko, ali da će svakako živeti bolje nego što je to bilo u prethodnom periodu. Vučić je naveo i da se radi na platnim razredima te će svako za isti posao biti isto plaćen, bez obzira u kojem mestu radi i da nema problem da to kaže i u Crnoj Travi i u Beogradu. "Posao mi je da vodim računa o celoj Srbiji", poručio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja