Foto: Beta/Lana Slivar Dominić

ČUVENI MODNI BREND ZATVARA 40 RADNJI! Gotovo 300 radnika uskoro završava na ulici, ali za mušterije pripremili lepo iznenađenje

InfoBiz
> 11:33h

Modni brend Scotch & Soda krajem avgusta prestaje s radom u svojih gotovo 40 poslovnica u Nemačkoj. Otprilike 290 ljudi gubi posao, rekao je privremeni stečajni upravnik Holger Rod. U većini prodavnica sledeća subota biće poslednji dan sniženja.

Otprilike pet poslovnica moglo bi da ostane otvoreno duže kako bi se prodala preostala roba.

Radnici su obavešteni u utorak, rekao je stručnjak za nesolventnost Rod. Većina radnika trebalo bi da bude otpuštena u septembru. Nosilac prava robne marke i robe, fond privatnog kapitala sa sedištem u SAD-u, nije imao interes da prenese oba na novog investitora ili da dogovori odgovarajuću licencu, rečeno je.

foto: Shutterstock

Prema Rodu, u toku su razgovori s modnim lancem. To uključuje moguće preuzimanje poslovnica i osoblja. Investitor bi tada morao da postigne dogovor s vlasnicima poseda, prenosi Feniks magazin.

Modna industrija pod pritiskom

Nemački ogranak holandske modne marke, Scotch & Soda Retail GmbH, podneo je zahtev za nesolventnost na okružnom sudu u Diseldorfu u junu. Prema informacijama, kompanija je nedavno u Nemačkoj ostvarila godišnju prodaju od 25 miliona evra.

Ovo čini Scotch & Soda jednom od mnogih kompanija koje će zauvek nestati iz nemačkog trgovačkog krajolika.

Početkom avgusta nemački brend Esprit objavio je da će zatvoriti svih 56 poslovnica. Bankrotirali su i Galeria, Sinn, Peek & Cloppenburg, Gerry Weber i The Body Shop.

biznis.kurir.rs/Fenix magazin

Bonus video: