Foto: Savez ekonomista Srbije

BEOGRAD U NAJUŽEM IZBORU ZA DOMAĆINA PRESTIŽNOG SVETSKOG KONGRESA: Događaj ima poseban značaj za naš region

InfoBiz

Savez ekonomista Srbije ušao je u najuži izbor za domaćina XXI Svetskog kongresa Međunarodne ekonomske asocijacije (IEA), koji se održava u junu 2026. godine.

Tim povodom, u Beogradu je, u dvodnevnoj poseti, boravio profesor Omar Licandro, član Upravnog odbora IEA, kako bi se upoznao detaljnije sa potencijalima za organizaciju prestižnog događaja.

- Organizacija prestižnog Svetskog kongresa IEA u Beogradu je jedinstvena prilika za Savez ekonomista Srbije i sve učesnike da se povežu sa globalnom ekonomskom zajednicom, da podstaknu sadržajan dijalog, razmene inovativne ideje i stvore nova partnerstva koja će oblikovati budućnost ekonomije i dati doprinos globalnom prosperitetu i napretku. Obezbedili smo podršku svih relevantnih institucija, privrede, akademske zajednice, medija, kao i pokroviteljstvo Vlade Srbije. Ovaj događaj ima poseban značaj za naš region, pa nas posebno raduje entuzijastična podrška strukovnih udruženja i komora iz susednih zemalja, koje željno iščekuju priliku da daju svoj doprinos - istakao je Aleksandar Vlahović, predsednik SES.

Tokom prvog dana posete upriličena je svečana večera sa predstavnicima poslovne zajednice u SPK „Privrednik“. Narednog dana organizovan je sastanak sa Miroslavom Miškovićem, predsednikom Delta Holdinga, kao i obilazak Sava Centra, a u nastavku dana sastanci sa ministrom finansija Sinišom Malim i guvernerom NBS Jorgovankom Tabaković.

U prostorijama SES održan je sastanak za uvaženim predstavnicima akademske zajednice. Savez ekonomista Srbije je krajem maja ove godine predao zvaničnu kandidaturu za domaćina, koja je procenjena do sada kao jedna od najboljih, a na osnovu izveštaja profesora Omara Licandra Izvršni odbor IEA će, početkom septembra, doneti konačnu odluku o izboru domaćina kongresa.

Biznis.kurir.rs