Foto: Shutterstock

NA POSAO PRIVATNIM LETOM, A KRITIČARI OPLELI PO NJEMU: 'Ovo nije u skladu sa stavovima kompanije' - Svi bruje o ovome

InfoBiz
> 11:46h

Novi čelnik lanca kafeterija Starbaks Brajan Nikol neće morati da se preseli u sedište kompanije u Sijetlu, već može da živi u svom domu i da putuje do sedišta Starbaksa korporativnim avionom.

On će prelaziti 1.600 kilometara do posla, navodi se u podnesku američke Komisije za hartije od vrednosti (SEC).

Kritičari na društvenim mrežama smatraju da ovakav životni stil najviših rukovodilaca nije u skladu sa navodnim zalaganjem Starbaksa za ekologiju, prenosi Bi-Bi-Si.

Nikol će u svojoj novoj ulozi dobiti osnovnu platu od 1,6 miliona dolara godišnje i imaće priliku da zaradi godišnji gotovinski bonus koji bi mogao da se kreće od 3,6 miliona do 7,2 miliona dolara u zavisnosti od njegovog učinka.

Američki lanac kafeterija Starbaks objavio je 12. avgusta da se dosadašnji izvršni direktor Laksman Narasimhan nakon samo godinu dana povlači sa te funkcije, kao i da će njegov naslednik biti dosadašnji direktor lanca brze hrane Čipotl, Brajan Nikol.

foto: AP

Kako se navodi, Nikol će biti već četvrti direktor Starbaksa za samo dve godine pošto se firma neuspešno bori sa slabijom prodajom, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

- Brajan Nikol je nosilac kulture koji donosi bogato iskustvo i dokazane rezultate u pokretanju inovacija i rasta. Naš odbor veruje da će on biti transformativni lider za našu kompaniju, naše ljude i sve kojima služimo širom sveta - izjavila je predstavnica Starbaksa Melodi Hobson.

Starbaks je 31. jula objavio da je u periodu od aprila do juna, koji za kompaniju prestavlja treći fiskalni kvartal 2024, zabeležio globalni pad prihoda od prodaje za tri odsto međugodišnje.

Klijenti ređe posećuju Starbaks, umorni su od visokih cena i ne žele da plaćaju 5,5 evra za ledenu kafu ili limunadu, preneo je tada Si-En-En (CNN).

biznis.kurir.rs/yahoo

Bonus video: