Foto: Printscreen/TikTok/dvarancabegizkanca, Shutterstock

U GRČKOJ SE PROVODILI 18 DANA ZA MANJE OD 250 €! Najviše dali za gorivo, kada su sve sabrali, pitali se da li da uopšte idu kući!

Novčanik
> 13:47h

Par koji putuje i svoje dana uglavnom provodi u kamperskoj prikolici rešio je da sa javnošću podeli svoj 'obračun', tj. cifru koliko ih je koštalo kampovanje od 18 dana u jednoj od omiljenih destinacija za odmor naših turista - Grčkoj.

- Ove godine smo odlučili da vreme provodimo na nekim mestima u prirodi i pustim plažama, te da dosta noćimo i u šatoru - navela je naratorka videa.

Obišli su, kako kažu, na Peloponezu Napfli, Epidaurus, ostrvo Poros, pa do Monemvasije, Elafonisosa, Gitia, nekoliko sela i plaža, te u povratku otišli do Korintskog zaliva i Preveze, i na kraju do kampova na jonskoj obali.

- Proveli smo devet dana po kampovima, što nas je ukupno koštalo 245 evra za dve osobe, auto i šator na krovu. Negde je struja bila uključena u cenu, a negde ne. Jednu noć smo zbog kiše smeštaj morali da platimo 35 evra, dok smo osam noći kampovali 'na divlje', te tu nismo ništa platili.

Kako kažu, s obzirom da su prešli 4.000 kilometara i potrošili 250 litara dizela, za koji je prosečna cena 1,5 evra, najveća stavka je bilo gorivo.

- Ako idete auto-putevima računajte i putarine, a nas su sa trajektom iznosile 200 evra. Na ovo dodajte i individualne troškove, koji su svakako manji ako hranu spremate samostalno.

Cene kampova zavise od broja osoba, zavisno da li ste šatorom, kamperom iliu krovnim šatorom, da li želite struju itd.

biznis.kurir.rs/TikTok