Ručak u jednom restoranu u Vladičinom Hanu za dvoje uz iće i piće košta već od 2.200 dinara.
Sezona godišnjih odmora je u toku i mnogi naši građani na društvenim mrežama uveliko objavljuju fotografije cenovnika iz restorana i kafića iz raznih predela naše zemlje pa i inostranstva.
Upravo su cene u ugostiteljskim objektima predmet polemike na mrežama pa je tako fotografija obroka iz ugostiteljskog objekta na jugu Srbije pokrenula lavinu komentara na društvenoj mreži X.
- Prvenac i ja svratili u Vladičin han da ručamo. Dve kugle kajmaka, porcija odličnog sira, porcija preukusnog paradajza sa lukom, 10 ćevapa na kajmaku, pljeska od 10 takođe na kajmaku, dvije vruće lepinje, neskafa i kola - 2.200 dinara. Pa vi vidite koliko nas deru u Beogradu- napisao je autor objave.
Sudeći po reakcijama mnogi su bili oduševljeni iznosima. Ostali su se raspitivali gde se nalazi restoran jer bi u tom kraju rado svratili ako putuju negde preko grane.
Neki su pokušali i da objasne otkud visoke cene u prestonici u kafana i restoranima te su kao jedan od mogućih razloga naveli cene zakupa lokala koje su u Beogradu drastično više no u Vladičinom Hanu.
Autor objave je dodao i fotografiju cenovnika.
Poređenja radi jedan od korisnika naveo je kolike su cene u okolini Beograda.
- Kod nas na 40 km od Beograda dve kugle kajmaka 300 dinara, ćevapi 850 dinara, paradajiz luk iz našeg plastenika 300 dinara, pljeskavica 600 dinara lepinke vruće 180, nes 220 gazirani sok 160, ukupno 2.310 dinara.