Foto: Shutterstock

HERCEG NOVI SKUPLJI OD MALDIVA: Kafa 4 evra, pivo 8... Za letovanje porodice potrebne HILJADE EVRA! Evo šta je ELITNI TURIZAM

Novčanik
> 11:08h

Pojedini hoteli na Maldivima imaju povoljnije cene nego oni na crnogorskom primorju.

Doktor Miroslav Knežević profesor na Fakultetu za turistički i hoteljerski menadžment objasnio je da cena prevoza do Maldiva košta mnogo više nego do Crne Gore.

"Kad pričamo o samom smeštaju, zaista se može videti jedan trend, ne samo u Crnoj Gori već i u zemljama kao što su Albanija i Hrvatska, gde dolazi do drastičnog rasta cena u poslednjih godinu, dve", kazao je doktor u emisiji Jutro na televiziji Prva.

Objašnjeno je da je Herceg Novi trenutno skuplji od Maldiva zbog pojave elitnog turizma. Četvoročlanu porodicu u ovom gradu dan može da košta od stotinu do nekoliko hiljada evra. Cene zavise od toga da li je reč o polupansionu ili punom pansionu. Ugostiteljske usluge su skuplje nego u ostalim primorskim mestima, izuzev Porto Montenegra, Boke i Svetog Stefana.

Kafa na pomenutim lokacijama košta do četiri evra, a pivo do osam. Turistički vodič za ekskluzivne destinacije Milica Pejković objasnila je da daleke destinacije postaju sve zanimljivije našim turistima.

Herceg Novifoto: Shutterstock

"Kad uporedimo neke cene i daleke destinacije postaju sve pristupačnije. Pre oko nedelju dana sam jednom paru organizovala putovanje na Maldive gde su oni dobili "all inclusive" u jednom privatnom rizortu koji ima svoju vilu na vodi, bazen i pristup plaži za 5.000 evra. Kad na to dodamo cenu avionske karte to može biti od 600 do 1.200 dolara po osobi", kazala je sagovornica.

Ne samo Maldivi, već i Mauricijus, Sejšeli, Tajland, Kuba postaju sve popularnije destinacije u poslednje vreme i na njih možete otići i za 1.400 evra po osobi.

Maldivifoto: Shutterstock

"Svakako da ne možemo da kažemo da je to nešto skuplje od onoga što se plaća u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Kad nije sezona, na nekim tropskim destinacijama kao što su Maldivi, kad nije sezona, najjeftiniji aranžman koji obuhvata smeštaj i prevoz može da košta oko 1.400 evra po osobi. Cena se odnosi za sedam noći", kazala je Milica Pejković.

Kurir.rs/TV Prva/Mondo

Preneo: R.J.