Foto: Shutterstock

dugo mu polazilo za rukom

HTELI DA GA NAGRADE ZA NAPORAN RAD, A NJEGA NIJE BILO 6 GODINA?! Ipak nije traćio vreme - Evo čemu se posvetio u potpunosti

Moj biznis

Svi ponekad požele da se izvuku s radnog mesta na dan ili dva, a jednom čoveku je to pošlo za rukom punih šest godina, piše BBC.

Španac Hoakin Garsija godinama se nije pojavio na poslu, a niko to nije primetio sve dok nije trebalo da dobije nagradu za svoj naporni rad i dugogodišnju službu.

Hoakin je bio nadzornik izgradnje postrojenja za pročišćavanje vode u Kadizu i bio je zaposlen u lokalnoj upravi više od 20 godina. Kako je vreme prolazilo, radno okruženje postajalo je sve stresnije i on je odlučio da prestane da dolazi na posao. Plan je savršeno funkcionisao šest godina.

Njegovo odsustvo bilo je neprimećeno zbog međusobnog nesporazuma dva odeljenja, od kojih je svaki pretpostavljao da je drugi odgovoran za nadgledanje radnika i njihovih dužnosti.

Situacija je poprimila smešan obrt kada je Hoakin nominovan za nagradu jer je dugo godina u upravi. Njegovi nadređeni bili su i više nego iznenađeni kada su otkrili da se godinama nije pojavio na radnom mestu. Kažnjen je s 27.600 evra.

Kada su ga pitali zašto je to uradio, tvrdio je da je bio žrtva maltretiranja i da je u početku prestao da dolazi kako bi izbegao sukobe. Priznao je da je u slobodno vreme studirao filozofiju i tako iskoristio svoj neplanirani godišnji odmor.

biznis.kurir.rs/Index