Ilustracija, Foto: Shutterstock

većini su otkazi uručeni JOŠ 1. novembra

PROPAST VELIKOG MODNOG LANCA U NEMAČKOJ: I preostalih 200 zaposlenih ostaje na ulici, a generalna direktorka to objašnjava ovako

InfoBiz

Maloprodajni lanac ženske mode "Madelen" iz Zirndorfa trebalo bi da se ugasi krajem godine.

“Poslednji potencijalni investitori povukli su se iz procesa prodaje”, rekla je generalna direktorka. I preostalih 200 zaposlenih mora biti otpušteno, a većina njihovih kolega otkaze je dobila još 1. novembra.

Kompanija je u avgustu podnela zahtev za restrukturiranje, a početkom novembra otvoren je stečajni postupak.

“Kako bismo Madelen dali buduću perspektivu i kako bismo mogli da preusmerimo frimu na novi i, pre svega, digitalniji način poslovanja, ulazak investitora bio je i jeste obavezan uslov”, rekla je direktorka za nemačke medije.

foto: Profimedia

Nema nade za spas

“Bez investitora, morala sam da donesem tešku odluku o zaustavljanju poslovanja krajem decembra”, dodala je. Proteklih nedelja pregovarala je s raznim zainteresovanim stranama. “Nažalost, pregovori još nisu pozitivno okončani i u ovom trenutku nije realno pretpostaviti da će se pronaći investitor”, zaključuje direktorka. Između ostalog, uopšteno teška ekonomska situacija u modnoj industriji dovela je do nezainteresovanosti ulaganja u nove projekte.

Kurir.rs/Fenix-magazin/SČ