PAMETAN I SIGURAN IZBOR: ŠTEDNJA MOŽE PROMENITI VAŠ ŽIVOT I OSIGURATI BOLJU BUDUĆNOST!
Foto: Shutterstock

Banka – vaš prijatelj u svetu finansija

PAMETAN I SIGURAN IZBOR: ŠTEDNJA MOŽE PROMENITI VAŠ ŽIVOT I OSIGURATI BOLJU BUDUĆNOST!

Biznis -

U današnjim nesigurnim vremenima štednja postaje ključna komponenta naše finansijske sigurnosti. Iako se može činiti kao jednostavan koncept, štednja zapravo poseduje moć da transformiše naš način života, pružajući nam ne samo trenutnu sigurnost već i osiguravajući stabilnu i bezbrižnu budućnost.

Zašto štedeti?

Navika da se novac tradicionalno čuva u “slamarici”, nije dobra, jer kod kuće novac samo gubi vrednost usled inflacije. Međutim, kada novac stavite u banku, ne samo da ga čuvate već i zarađujete kamatu. S obzirom na trenutno visoke stope kamata, štednja može biti jedan od najboljih načina za zaradu. Zašto onda vaš novac ne bi rastao tokom vremena?

Zašto oročena štednja?

Oročena štednja je posebno privlačna jer nudi više kamate u poređenju s običnim štednim računima. To znači da vaš novac brže raste tokom vremena, omogućavajući vam da ostvarite svoje ciljeve još brže. Osim toga, oročena štednja ograničava pristup sredstvima, čime se smanjuje iskušenje za trošenjem novca na nepotrebne stvari.

Zašto banka, a ne slamarica?

Mnogi su se navikli na tradicionalno čuvanje novca u "slamarici", ali vreme je da razmotrimo bolje opcije, kao što je oročena štednja u banci.

Čuvanje novca u banci umesto u slamarici ima mnogo prednosti. Bankarski sistem je strogo regulisan, obezbeđuje sigurnost vaših depozita i garantuje povrat sredstava čak i u slučaju bankrota banke. Takođe, novac u banci vam omogućava da zarađujete kamatu, čime se čuva vrednost vašeg novca.

Evo konkretnog primera:

Ukoliko čuvate 10.000 evra kod kuće, taj iznos će ostati nepromenjen godinu dana, a njegova kupovna moć će opadati.

S druge strane, ako isti iznos oročite u ProCredit banci, koja ima specijalnu ponudu za štednju u evrima, na 12 meseci, možete očekivati kamatu od oko 382,5 evra.

Možda se to ne čini kao ogroman iznos, ali zamislite kako bi vam dobro došao besplatan vikend u nekom SPA centru ili evropskom gradu.

Koju banku odabrati?

Kada birate banku za štednju, trebalo bi da razmotrite visinu kamatnih stopa, sigurnost banke i kvalitet korisničke podrške. Primera radi, kao što smo naveli, ProCredit banka nudi visoke kamatne stope i garantuje sigurnost vaših depozita celokupnom svojom imovinom. Štednja je način života koji pruža sigurnost, pomaže u ostvarivanju ciljeva i omogućava bolje upravljanje novcem. Oročena štednja u banci, poput ProCredit banke, pruža vam priliku da vaš novac radi za vas i postigne sve ono što želite u budućnosti.

I ne zaboravite - štednja nije samo pametna finansijska odluka, već i način da se obezbedi vaša budućnost i da ostvarite svoje ciljeve. ProCredit banka nudi siguran i profitabilan način za ostvarivanje tih ciljeva, pa nemojte oklevati da razmislite o štednji kao rešenju za vaše finansijske potrebe.

Novac
foto: Shutterstock

Štednja – najbolji prijatelj u svetu finansija

Štednja igra ključnu ulogu u očuvanju vaše finansijske sigurnosti i ostvarivanju vaših ciljeva. A evo i zašto je važna:

Kultura štednje: Štednja nam pomaže da razvijemo odgovornu kulturu upravljanja novcem. Postaje način života, gde se brinemo o budućnosti i planiramo unapred.

Štednja kao investicija: Umesto da novac trošimo impulsivno, štednja nas uči da ga investiramo. Možemo štedeti za obrazovanje naše dece, za novi automobil, ili za kupovinu stana ili učešće, a možemo i sebe da počastimo nekim egzotičim putovanjem.

Sigurnost: Štednja pruža sigurnost u slučaju nepredviđenih situacija kao što su neočekivani troškovi ili gubitak posla.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track