02:48

U KIKINDI ZASAĐENA SEDMA ŠKOLSKA ŠUMA: Od neuređene lokacije napravili oazu prirode

zasadi drvo

U KIKINDI ZASAĐENA SEDMA ŠKOLSKA ŠUMA: Od neuređene lokacije napravili oazu prirode

Zasadi Drvo -

Severni Banat spada među najnepošumljenije delove Evrope, stoga je veliki značaj svake novoposađena sadnice na tom tlu. Pre godinu i po dana selo Nakovo nadomak, Kikinde, obogaćeno je sa stotinjak drva, o kojima su vredno brinuli učenici seoske osnovne škole, a sve u okviru projekta "Zasadi drvo".

Nekada neuređena lokacija tik do nakovačke zemljoradničke zadruge, postala je oaza prirode. Oko 1.800 kvadratnih metara pošumljeno je sa oko stotinu sadnica sibirskig bresta i javora. Svako drvo dobilo je svog vrtlara, đaka, koji je o njemu brinuo.

zasadi drvo
foto: Kurir televizija

- Ja sam prvi razred, sadili smo drveće i došli smo ovde da ih zalivamo - kaže jedna od učesnica akcije.

Ovo je sedma školska šuma po redu koju je grad Kikinda posadio sa svojim partenrima u okviru aktivnosti sadnje, a namena je da se deca od najranije mladosti poistovećuju sa prirodom i njoj posvećuju.

Kako je izgledalo pogledajte u snimku.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track